Mike Jensen-assist var ikke nok: Rosenborg misser Champions League-gruppespil

Tirsdag aften spillede Rosenborg og Dinamo Zagreb 1-1 i returkampen i Champions League-kvalifikationen. Dermed ender opgøret samlet 3-1 til kroaterne, der nu er klar til at deltage i den prestigefyldte turnering.

Anført af Mike Jensen kom Rosenborg blæsende fra start i tirsdagens returkamp mod Dinamo Zagreb. Kroaterne gik ind til kampen med et godt 2-0-udgangspunkt i bagagen, og derfor var det også med god grund, at de norske mestre startede kampen offensivt ud.

Den friske start gav hurtigt pote for nordmændene, der allerede kom foran efter 11 minutters spil. Mike Jensen blev noteret for assisten, da hans afslutning blev reddet af Zagreb-keeperen, men efterfølgende sendt i kassen af Babajide David Akintola, der i øjeblikket er på leje i Rosenborg fra FC Midtjylland.

Scoringen gav endnu mere blod på tanden hos hjemmeholdet, der fortsatte den offensive tilgang. Det affødte op til flere muligheder for at bringe lighed i det samlede regnskab. Blandt andet i det 36. minut, hvor Samuel Adegbenro fik sendt en god afslutning af sted efter et fint indlæg.

Otte minutter senere var Rosenborg igen meget tæt på at score. Denne gang var det Vegar Eggen Hedenstad, som var tæt på at komme på tavlen, men han kunne desværre se sit smukke frispark ramme højre stolpe.

Zagreb-mandskabet afværgede altså nordmændenes massive pres til pausen, hvor stillingen fortsat var 1-0.

Velvidende, at ét mål var nødvendigt, satte Rosenborg sig igen på spillet fra anden halvlegs start. De havde dog ikke helt så let ved at skabe de store chancer, og i det 71. minut så Amer Gojak sit snit til at give nordmændene dødsstødet.

Den offensive midtbanespiller tog chancen fra distancen, og det viste sig at være en god idé, da bolden tordnede op i krydset til stillingen 1-1.

Dermed skulle Rosenborg nu lave tre mål for at sikre avancement. Det skabte naturligvis en anelse panik hos hjemmeholdet, hvis spil begyndte at blive for forhastet.

Kampen endte uden flere scoringer, hvilket betyder, at Mike Jensen og Rosenborg glipper Champions League-gruppespillet, mens Dinamo Zagreb nu kan se frem til at spille med om pokalen med de store ører.