England overvandt chokstart i livlig målfest mod Kosovo

35 sekunder skulle Kosovo bruge på at bringe sig foran efter en frygtelig fejl af Michael Keane, men England kom stærkt tilbage og vandt tirsdagens kvalifikationskamp med 5-3.

England har været overbevisende i de første tre kampe i kvalfikationen til EM 2020 med store sejre over Tjekkiet, Montenegro og senest Bulgarien.

Tirsdag aften stod Kosovo så for skud, og det lignede på et tidspunkt, at det skulle blive endnu en engelsk magtdemonstration.

Gæsterne kom ellers forrygende fra start, da Valon Berisha blot 35 sekunder inde i opgøret udnyttede en forfærdelig fejl af Michael Keane. Stopperen forærerede bolden til Vedat Muriqi, der spillede Berisha fri, og midtbanespilleren omsatte chancen på kølig vis.

Gareth Southgates tropper lod sig dog ikke slå ud, og udligningen faldt efter bare otte minutter. Selvsamme Keane fik rettet en smule op på sin brøler, da han headede et hjørnespark på tværs til Raheem Sterling, som steg til vejrs og sørgede for at bringe balance i regnskabet.

Og Manchester City-profilen var i den grad flyvende tirsdag aften. Efter små tyve minutter kunne Sterling finde Harry Kane i feltet, hvor Tottenham-angriberen sparkede sit 26. landskampsmål mellem benene på Kosovo-keeperen, Ari Muric. England havde på kort tid vendt opgøret på hovedet.

Efter 38 minutter blev det til 3-1, da højrebacken Mergim Vojvoda lavede selvmål. Jadon Sancho forsøgte at finde Raheem Sterling under mål, men Vojvoda blev overrasket og endte i stedet med at sende bolden i eget net.

Kort efter var Sterling igen på spil, da han drev bolden frem og serverede den for Sancho. Dortmund-spilleren tog en enkelt berøring og sparkede sikkert kuglen i nettet - kantspillerens første mål for A-landsholdet.

Men Sancho var ikke færdig, og det var atter med Sterling i oplæggerens rolle. City-spilleren førte mod slutningen af første halvleg bolden ind i feltet, og med en simpel aflevering kunne han spille den 19-årige kantspiller helt fri få meter fra mål, hvor Sancho blot skulle sætte indersiden på.

Den stolte fodboldnation cruisede derfor videre mod kvalifikations fjerde storsejr, men englænderne fik i den grad en skidt start på anden halvleg, og blot få minutter efter pausen kunne Kosovo score et mål, som på mange måder mindede om det første.

Denne gang var det Declan Rice, som smed bolden væk, men det var igen Muriqi, der kunne spille Berisha fri - i dette tilfælde assisterede han med et flot chip over Jordan Henderson. 5-2 til England.

Og der skulle kun gå få minutter, inden en engelsk forsvarsfejl kostede på ny. Harry Maguire nedlagde Muriqi i feltet, og angriberen omsatte selv sparket fra ellevemeterpletten.

Det betød, at der pludselig var en kamp igen, og det virkede uundgåeligt, at der ikke skulle scores mere i opgøret, hvor det indtil videre var væltet ind med mål.

Harry Kane fik også muligheden for at gøre Muriqi kunsten efter, da der var spillet 65 minutter. Ross Barkley blev væltet i feltet af Amir Rrahmani, men Kane misbrugte den store chance.

I stedet var Bersant Celina efter 85 minutter tæt på at dreje en afslutning forbi Jordan Pickford, men Kosovo formåde aldrig at spille sig helt tæt på det storslåede comeback.

England tager derimod fjerde sejr ud af fire mulige, mens Kosovo har otte point efter fem kampe i EM-kvalifikationens Gruppe A.