Video : Tipsbladet
Superliga

OB-scout om spillere fra Sydamerika: Det er vi lidt påpasselig med

Ole Nielsen, bedre kendt som Ole Spion og talentspejder, sætter nogle ord på, hvad OB kigger efter, når de er aktive på transfermarkedet.

Ole Nielsen, med øgenavnet Ole Spion, har titlen som head of recruitment i OB. Med andre ord er han en af dem med ansvaret for at finde nye spillere til klubben.

I et interview med Stemmer fra Ådalen kommer han med en forklaring på, hvorfor så stor en del af OB’s trup er fra Skandinavien.

- Vi har også nogen gange fået spillere anbefalet fra Sydamerika, og det er vi lidt påpasselig med – ikke rent sportsligt, men med hensyn til sproget, og hvis man ikke har erfaring fra Europa eller Skandinavien, så er det nogle gange et stort skridt. Så vil vi hellere være sikre og tage en på papiret mindre god spiller, som vi så er mere sikker på vil kunne passe ind i det, vi kalder omklædningsrummet.

- Fordi vi har heller ikke så mange resourcer, det håber vi selvfølgelig, vi kan få på et tidspunkt, fordi det kræver meget uden for banen at få det til at passe ind. Jeg tænker også, hvis jeg lige pludselig skulle have job i Ukraine, vil jeg ikke kunne læse aviserne eller kunne sproget. Jeg ville have svært ved det og kunne ikke forestille mig det, siger Ole Nielsen til Stemmer Fra Ådalen.