Video : Tipsbladet
1. division

HB Køges kameramand rejste til Sydafrika: Profil skulle hentes hjem

Fredag eftermiddag måtte HB Køges 21-årige kameramand Patrik Unger rejse til Sydafrika for at få Køges angriber Liam Jordan hjem.

I fodboldsammenhæng hører man altid om, at man skal være villig til at løbe ”den ekstra meter” for sin holdkammerat.

Den ordvending blev i allerhøjeste grad testet, da HB Køges 21-årige kameramand Patrik Unger blev ringet op af klubbens cheftræner, Per Rud, og blev spurgt, hvad han skulle i weekenden - han ville nemlig gerne have hjælp til at hente angrebs-profilen Liam Jordan hjem fra Sydafrika.

Liam Jordan havde været i Sydafrika i forbindelse med landsholdspausen, og da angriberen skulle hjem igen opstod problemet.

Jordan var på det tidspunkt i gang med at få fornyet sin opholdstilladelse i Danmark, og havde i forbindelse med rejsen til hjemlandet fået udleveret et midlertidigt stykke papir, som altså skulle sikre ham, at han kunne rejse tilbage til Danmark efter landsholdsopgaven, men sådan gik det ikke.

Liam Jordan var kommet igennem gaten i Johannesburg, men blev så tilbageholdt, da man i Frankfurt, hvor HB Køge-spilleren skulle mellemlande, ikke ville godkende det midlertidige dokument.

Det betød altså at unge Patrik, måtte af sted til Sydafrika for at aflevere den godkendte opholdstilladelse, der i mellemtiden var gået i orden.

- Ja, så var det, at Rud ringede til mig ved middagstid og spurgte, hvad jeg skulle lave i weekenden. Jeg svarede, at jeg nok ikke skulle så meget. Hvorpå han så spurgte, om jeg havde lyst til at flyve til Sydafrika med det samme. Min respons var, at jeg bare begyndte at grine. Jeg troede, det var en dårlig joke - men den var jo så god nok. Man ville se selve hans opholdstilladelse - altså dén, der nu var blevet fornyet, siger Patrik Unger til DAGBLADET/sn.dk.

Fredag middag drog kameramanden altså mod Sydafrika med det vigtige ”papir” under armen og havde som mission, at bringe spilleren hjem inden det vigtige opgør i 1.division søndag.

I sidste ende sluttede historien dog godt, da de to HB Køge drenge efter 40 timers rejse (grundet forsinkelser), søndag klokken 09:00 var hjemme i Danmark igen - fem timer inden kampstart.

Liam Jordan startede dog, ganske forståeligt, ude, men blev sendt på banen med 20 minutter igen.

Kampen endte 1-1.