Video : Tipsbladet
Superliga

FCN forsøgte at lokke Maxsø og Marcondes hjem i sommer

FC Nordsjælland var denne sommer i dialog med to tidligere profiler, der dog valgte andre superligaklubber.

De to tidligere FC Nordsjælland-profiler Andreas Maxsø og Emiliano Marcondes skiftede denne sommer til henholdsvis Brøndby og FC Midtjylland.

FC Nordsjælland var dog også på banen i forhold til begge spillere, fortæller FCN-træner Flemming Pedersen.

- Vi ville meget gerne have haft Marcondes og Maxsø, og vi talte også med dem begge, men nogle andre omstændigheder gjorde, at de nu spiller i FC Midtjylland og Brøndby, siger FCN-træneren og tilføjer:

- FC Midtjylland ville have Marcondes, og da der er et samarbejde imellem dem og Brentford, lå den jo lige til højrebenet.

Læs også:AaB efter nyt nederlag: Vi savnede Lucas Andersen

- Maxsø sagde, at Brøndby har lagt en bedre plan, og det kan man så tolke, som man vil. Han ser nok, at det næste skridt for ham er bedre i Brøndby, og det er helt fair, siger Flemming Pedersen.

FC Nordsjællands sportschef, Jan Laursen, lader sig ikke gå på over, at Maxsø og Marcondes' sommerdestination ikke blev Farum.

- Det er en del af gamet, når man udvikler mange dygtige spillere. Så vil nogle af dem komme til at spille i andre danske klubber, siger sportschefen.

- Ingen af dem har ambitioner om at spille i Danmark i lang tid, men nu er de endt andre steder end FCN, og vi ønsker dem alt det bedste.

Læs også:FCN-midtbane efter ny sejr: Vi skal være bedre til at afgøre kampene

- Jeg både håber og tror, at de begge får succes, siger Jan Laursen.

Emiliano Marcondes er i første omgang i FCM på en lejeaftale frem til nytår, mens Andreas Maxsø har underskrevet en kontrakt til 2023 i Brøndby.

Marcondes står noteret for 38 mål og 12 oplæg i 120 kampe for FC Nordsjælland, mens Maxsø nåede 111 optrædener i FCN-trøjen.

/ritzau/

Læs også:AaB-midt revser indsatsen: Vi er der slet ikke

Læs også:LIVE: Sådan gik det, da FC Nordsjælland tog imod AaB

Læs også:FCN forværrer skadesplagede AaB's sløje udebanestatistik