Video : Tipsbladet
Superliga

Superligaens indkastkonge bøvler med låret: En svær periode

AC Horsens-spilleren Mikkel Qvist kæmper for at vende tilbage i fuldt vigør efter en periode med problemer med baglåret.

Der bliver ikke kastet så mange lange indkast på AC Horsens-mandskabet i øjeblikket, og på den måde har det meget nemt at spotte, at Mikkel Qvist har været fraværende.

Superligaens ubestridte indkastkonge har blot fået spilletid i tre Superliga-kampe i indeværende sæson, og i to af tilfældene har der været tale om korte indhop mod slutningen. Mikkel Qvist har døjet med en drilsk skade.

- Det er en lidt svær periode i øjeblikket. Jeg vil allerhelst bare spille, men jeg har haft nogle problemer med mit baglår, og jeg begyndte først at træne med igen i fredags. Det vil sige, at det her er min første hele træningsuge i lang tid. Jeg har været lidt småskadet hele sæsonen, så nu handler det om at komme ind i et godt træningsflow, og så må jeg tage den derfra, siger Mikkel Qvist til tipsbladet.dk og tilføjer:

- Men det er da ikke særlig fedt at sidde udenfor. Det er træls ikke at være på banen sammen med mine holdkammerater, så det har jeg savnet rigtig meget. 

Læs også:Horsens-profil om bundgys mod Esbjerg: Det bliver nervepirrende

- Jeg kan huske, at jeg ikke blev udtaget til kampen mod FC København, så den sad jeg og så på tribunen sammen med min kæreste. Selskabet var godt, men jeg kunne også bare mærke helt ind i kroppen, at det ikke var en fed følelse ikke at være med på banen.

Selv om skadesperioden har frustreret AC Horsens-spilleren, husker han også på, at han heldigvis har været forskånet for uheld i sine første år som professionel fodboldspiller.

- Det er første gang, jeg er skadet i de snart tre år, jeg har været i AC Horsens, og det skal jeg måske et eller andet sted være taknemmelig for. Det var et stort skridt, jeg tog, da jeg skiftede Lyseng ud med Superligaen, så på den måde er det meget heldigt, at min fysisk har kunnet følge med, lyder det fra Mikkel Qvist.

AC Horsens' møder Esbjerg fB på mandag, og det kan meget vel blive med Mikkel Qvist i truppen, men den 26-årige forsvarsspiller kommer næppe til at spille en nøglerolle i kampen.

Læs også:Jonas Borring kom sig over personlig krise: Jeg har det fantastisk i dag

Han tør ikke spå om, hvornår han er tilbage i fuldt vigør.

- Jeg føler, det er blevet bedre. Jeg trænede fuldt med i dag, og det er selvfølgelig positivt. Ellers har jeg brugt rigtig meget tid indenfor på cyklen. Det skal stille og roligt blive endnu bedre, så jeg tør ikke sige, hvor jeg er 100 procent klar igen, siger Mikkel Qvist.

Og armen fejler ikke noget, vel? Så du er klar til at kaste indkast?

- Indkast er kun noget, jeg får trænet i forbindelse med kampene, og dem har jeg af gode grunde ikke spillet så forfærdeligt mange af. Men skulle der bliver brug for det, er jeg da sikker på, at jeg nok skal kunne hive et langt indkast op af posen, lyder det med et grin fra AC Horsens-spilleren.

Mikkel Qvist har kontrakt med AC Horsens frem til sommeren 2022. 

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 10. spillerunde

Læs også:Fjerde runde af pokalturneringen trækkes i aften

Læs også:Få tilskuere i FC Nordsjælland: Her er direktørens forklaring