Video : Tipsbladet
Superliga

Esbjerg mangler penge: Har ikke råd til at købe en træner fri

Esbjerg fB skal enten finde sin træner blandt dem, der er ledige på markedet, eller fordi de har en klausul hos deres nuværende arbejdsgiver. Klubben har ikke penge til at betale en transfersum.

Jimmi Nagel Jacobsen har fået en ekstra - og væsentlig - opgave som sportschef i Esbjerg fB. Han skal finde klubbens kommende træner, efter den fyrede John Lammers for nu to uger siden.

Han kan dog gøre arbejdet lettere for sig selv ved at indsnævre feltet af trænere til dem, der kan ansættes uden at betale en overgangssum. Det har Esbjerg nemlig slet ikke råd til.

Så enten skal den kommende træner være fri på markedet, eller så skal han have en klausul i sin kontrakt, der gør det muligt at komme ud af den.

Læs også:EfB-boss bekræfter Sørensen-henvendelse: Det har vi gjort på mange navne

- Det er to muligheder, ja, men fodboldens verden er mærkelig, så det kan være, der er en helt tredje løsning. Men udgangspunktet er, at vi ikke har penge til at købe en træner fri, siger Jimmi Nagel Jacobsen til JydskeVestkysten.

Der er god grund til, at sportschefen ikke har alverden at købe den kommende træner fri med. Klubben har et samlet underskud på 72 millioner for de tre seneste regnskaber.

Det er nærliggende at konkludere, at man skal se Jimmi Nagel Jacobsens henvendelse til Hobro IK angående Peter Sørensen i netop det lys. Over for tipsbladet.dk bekræftede han i sidste uge, at han havde spurgt til Sørensens kontrakt.

Læs også:EfB-chef: Vi har meget at takke Lammers for

- Det eneste, vi har gjort, er, at vi er ude at sondere markedet. Det er korrekt, at vi har forespurgt, hvilken type kontrakt han (Peter Sørensen, red.) har hos Jens Hammer. Mere er der ikke i det. Det har vi gjort på mange andre navne, sagde han.

Adolfo Sormani, der er kontraktfri efter fyringen i Vejle Boldklub i foråret har sagt, at han gerne tager jobbet, hvis han bliver tilbudt det, mens Politiken har nævnt Lars Olsen som mulig afløser. Hans kontrakt som landstræner for Færøerne udløber til nytår.

I mellemtiden vikarierer Claus Nørgaard som cheftræner. Han står i spidsen for Esbjerg for anden gang mandag aften, når holdet gæster AC Horsens.

Læs også:Midlertidig Esbjerg-træner vil ikke have cheftrænerjob

Læs også:Velkendt EfB-ansigt hjælper Claus Nørgaard efter trænerfyring

Læs også:EfB-boss afviser at give assistenten jobbet: Det er en midlertidig løsning