Video : Tipsbladet
1. division

Viborg-spiller får slettet sit mål efter dommerbrøler: Så må jeg lave et nyt

Kampen mellem Næstved BK og Viborg FF skal spilles om. Emil Scheel, der ellers fik scoret og cementeret, at han er tilbage efter en skadesplaget sæson, får dermed slettet sit mål. Men så må han jo bare score et til i omkampen, siger han.

Viborg FF skal på endnu en lang udebanetur til Næstved. Holdenes indbyrdes opgør fra forrige weekend skal nemlig spilles om, besluttede Fodboldens Disciplinærinstans mandag. Dermed bliver udfaldet af den første kamp slettet.

Den endte 2-2, og det betyder, at fire målscorere får frataget deres scoringer, uden de har gjort noget galt. En af dem af Viborgs Emil Scheel, for hvem det ellers betød meget af komme på tavlen.

Han brugte store dele af sidste sæson på at være frustreret over en drilsk skade, men han cementerede mod Næstved, at han var tilbage, da han gjorde det til 1-1.

- Sidste sæson blev ødelagt af en skade, og efter jeg først kom rigtig oven på efter den, har jeg også vist mig fra min bedre side og scorede også i Skive, da jeg endelig var klar til at starte inde. Så det var fedt at blive bekræftet i, at det ikke kun den ene kamp, siger han til tipsbladet.dk.

Læs også:Dommerbrøler koster dyrt: Nu skal 1. divisionskamp spilles helt om

- Det var helt vildt vigtigt at få scoret. Jeg ved selv, at jeg scorede, så det betyder ikke noget for mig, at den ikke lige står skrevet et sted. De kan ikke tage aktionen fra mig. 

Kampen skal spilles om, fordi dommeren gav Næstved-spilleren Stefan Vico to gule kort uden at vise ham ud. Det nedlagde Viborg protest over, og det gav disciplinærinstansen altså klubben medhold i.

Dermed risikerer Viborg også at tabe omkampen og dermed miste det ene point, holdet fik i første omgang. Den risiko løber Scheel og co. dog gerne.

- Jeg er selvfølgelig glad for, at den skal spilles om. Det var to mistede point. Vi var klart bedst i den kamp og skulle have vundet. Jeg havde selv mulighed for at score mere end det ene, så det kan jo være, jeg også scorer i den næste, siger den tidligere Silkeborg-, SønderjyskE og AGF-spiller.

Læs også:Kolding topper 1. division efter sejr i de sidste sekunder mod Viborg

- Det er kun ét point, vi kan tabe, mens vi kan vinde to, så allerede der er en større mulig gevinst end tab. Jeg vil vurdere ud fra den kamp, vi spillede, at der er større mulighed for, at vi vinder, end vi taber. Så risikovurderingen giver sig selv. Reelt set er der ingen vurdering at tage.

- Og ret skal være ret. Kampe skal forløbe efter regelbøgerne, og det skulle den her så også.

Det tager godt tre timer at køre i bil fra Viborg til Næstved og endnu længere i spillerbus. Det er Scheel dog vant til i 1. division, der også tæller østdanske hold som Fremad Amager, Nykøbing FC, HB Køge, Hvidovre IF og FC Roskilde.

- Dem (lange udebaneture, red.) har vi en del. Én fra eller til gør ingen forskel, siger midtbanemanden.

Det er endnu ikke fastlagt, hvornår omkampen skal spilles. Til gengæld står det klart, at Viborg skal til Sjælland igen på søndag, når holdet gæster FC Roskilde.

Læs også:Endnu en udskiftning: Næstved fyrer assistenttræner efter få måneder

Læs også:Næstved efter dommerbrøler: Hvis Viborg vil spille omkamp, slår vi dem bare

Læs også:Dommerbrøler i NordicBet Ligaen: Viborg kræver omkamp