Reddet i overtiden: Straffespark sikrede Liverpool-sejr over Leicester

Det holdt hårdt, men et straffespark i dommerens tillægstid sikrede Liverpool den ottende sejr af otte mulige. Denne gang gik det ud over Leicester og en ellers stærkt spillede Kasper Schmeichel

Liverpool skulle lørdag eftermiddag forsøge at fortsætte der ualmindeligt gode stime, der har sendt dem til tops i Premier League med maksimumpoint efter syv runder. Modstanderen hjemme på Anfield Road var Leicester med danske Schmeichel som målmand og anfører. Det var dermed også et topopgør mellem nummer et og tre i Premier League.

Det lykkedes da også for Jürgen Klopps tropper at tage alle tre point og fortsætte deres vilde stime. Men, det holdt hårdt mod et hårdt kæmpende Leicester-mandskab.

Liverpool satte sig på start på opgøret, og særligt i højre side var hjemmeholdet en trussel fra start. Det var især den formstærke højre back Trent Alexander-Arnold, som gjorde livet svært for Leicester, og han kom gentagne gange frem til skarpe indlæg, som Liverpools farlige fronttrio med Salah, Mané og Firmino dog ikke kunne komme frem til.

Efter en halv time begyndte Leicester at æde sig mere ind i spillet, men med fem minutter til pausefløjt blev de straffet.
James Milner spillede en lang bold fra egen banehalvdel frem mod Sadio Mané, som fandt sig alene med Kasper Schmeichel. Her var den senegalesiske angriber iskold, og den danske landsholdskeeper kunne ikke forhindre, at Liverpool kom foran 1-0.

Mané havde få minutter senere en stor chance for at fordoble føringen, men en flot redning fra en generelt stærkt spillende Kasper Schmeichel sørgede for, at Leicester kun var bagud 0-1 ved pausen.

I anden halvleg kom Liverpool ud med et tårnhøjt tempo, og Kasper Schmeichel måtte flere gange hive store redninger ud af ærmet. På en dag, hvor Leicester havde svært ved at få spillet til at fungere, stod den danske målmand som en af holdets bedste spillere.

Liverpool fortsatte med at dominere langt hen i anden halvleg, men mod slutningen af kampen begyndte Leicester at presse hjemmeholdet – og det gav pote. Med ti minutter tilbage blev James Maddison sendt i dybden af Ayoze Perez, og den engelske landsholdsspiller fik skrabet bolden forbi Adrian i Liverpool-buret til 1-1.

Herefter pressede Liverpool voldsomt på for at bringe sig tilbage på sejrskurs, og i kampens tillægstid skulle det lykkedes endnu engang at tage de tre point. Efter en misforståelse mellem Marc Albrighton og Kasper Schmeichel opstod der et kaos i Leicesters felt, hvor Albrighton kom til at nedlægge Sadio Mané.

Straffesparket to James Milner sig af, og den rutinerede englænder svigtede ikke fra pletten. Han sendte Kasper Schmeichel til den forkerte side, og dermed kunne Milner i sidste sekund sikre Liverpool sejren.

Med sejren har Liverpool stadig maksimumpoint i toppen af Premier League. De har nu otte point ned til Manchester City på andenpladsen, som dog stadig mangler at spille i denne runde.

Leicester ligger med nederlaget stadig på tredjepladsen, men de kan blive overhalet af både Arsenal og West Ham, der begge har spillet en kamp færre.