Video : Tipsbladet
Superliga

Bo Henriksen om landstrænerjob: Jeg ved ikke noget om, hvad det indebærer

AC Horsens' manager kan ikke sige, om han er interesseret i at blive landstræner for Færøerne, for han aner ikke, hvad der står i jobbeskrivelsen, og fodboldforbundet har ikke henvendt sig.

Det står allerede klart, at Færøerne skal have ny landstræner. Der er til gengæld tvivl om, hvorvidt en dansker kommer til at afløse en dansker. Bo Henriksen nævnes ellers flittigt som den mulige arvtager, når Lars Olsen forlader posten til nytår.

AC Horsens-manageren fortæller dog til BT, at han ikke har fået nogen henvendelser endnu. Derfor kan han også dårlige sige, om han er interesseret eller ej, for uden dialog med det færøske forbund ved han ikke, hvad jobbet ville medføre.

Læs også:Lars Olsen stopper som landstræner - Bo Henriksen spøger

- Det er svært at sige, for jeg ved ikke noget om, hvad jobbet indebærer. Jeg har bare set det i medierne, og det lyder da meget spændende, men jeg ved ikke, om jeg eventuelt kunne være interesseret, før jeg ser en jobbeskrivelse, siger Bo Henriksen til BT.

Mens Horsens-chefen selv er varsom med at erklære sig egnet til det snart ledige job, er hans anfører ikke i tvivl om, at han ville klare det godt.

Læs også:Bo Henriksen nægter at kommentere på landstræner-rygte

- Han er en fremragende træner, som jeg rigtig godt kan lide. Jeg føler mig overbevist om, at han kan gøre en kæmpe forskel for Færøernes landshold og færøsk fodbold, hvis han får jobbet, sagde Hallur Hansson, der er færøsk landsholdsspiller, for en uge siden.

Det bliver dog ikke nødvendigvis let at vriste Bo Henriksen fri fra AC Horsens, hvis Færøerne gerne vil have ham som landstræner. Manageren har kontrakt med klubben i yderligere to år.

Til gengæld har Lars Olsen ikke nogen kontrakt fra 2020 og frem. Han er dog åben for en retur til Superligaen, hvor han tidligere har stået i spidsen for Randers FC og OB.

Læs også:Medier: Bo Henriksen kan blive færøsk landstræner

Læs også:Tidligere Randers- og OB-træner vil gerne tilbage til Superligaen

Læs også:Avis: Mangeårig Superliga-træner i spil i Esbjerg