Video : Tipsbladet
Landshold

Landsholdskammerat om Gytkjær: Han er en snu spiller

Det kan være Christian Gytkjær, der får chancen fra start, når Danmark møder Schweiz lørdag i Telia Parken.

Han har scoret otte gange i 10 kampe i denne sæson for polske Lech Poznan, så 29-årige Christian Gytkjær er varm, og den målfarlighed kan det være, han får lov til at bruge, når han sammen med resten af det danske landshold på lørdag møder Schweiz i EM-kvalifikationen.

Her skal det danske landshold have point - og allerhelst tre - for at komme til EM-slutrunden næste år, og måske bliver det Christian Gytkjær, der får til opgave at lave mål for det danske hold.

Og holdkammeraterne ved, hvad de har i Christian Gytkjær. En klog spiller, der kan lave de "nemme" mål, fordi han placerer sig godt.

- Han er en gammeldags angriber, som måske ikke er så iøjnefaldende i store faser af spillet. Sammenligner vi ham med Andreas Cornelius, har han ikke samme statur og fysik, så man lægger ikke mærke til ham på samme måde. Til gengæld er Gytkjær en mere snu spiller, siger Thomas Delaney til DR og tilføjer:

- Derfor bliver han bedømt meget på, om han scorer mål. Hvis ikke han gør det, er det ikke fantastisk. Hvorimod andre af vores angribere kan have andre opgaver på for eksempel defensive dødbolde, hvor de har stort ansvar.

Christian Gytkjær er i kamp med Andreas Cornelius og Kasper Dolberg om pladsen i front for det danske landshold, og med tanke på at Åge Hareide har talt om at angribe Schweiz via luften, må Andreas Cornelius fra Parma nok anses som favorit til pladsen i front for holdet.

Før opgøret ligger Danmark et enkelt point foran Schweiz i EM-kvalifikationspuljen, der føres af Irland. Schweiz har spillet en kamp færre end Danmark og Irland.