Video : Tipsbladet
Superliga

SønderjyskE-reserve har kontraktudløb: Det ser ikke ud til, vi forlænger

Danny Amankwaas kontrakt med SønderjyskE udløber til nytår, og skulle parterne trække en streg i sandet lige nu, ville han ikke få forlænget kontrakten. Sportschefen holder dog en lille dør på klem.

Da Danny Amankwaa kom til SønderjyskE i begyndelsen af året, var det med høje forhåbninger hos både spilleren og klubben. Offensivspilleren skulle have gang i karrieren efter halvandet år i skotske Hearts med sparsom spilletid, og SønderjyskE fik en spiller, der tidligere havde gjort sig gældende i FC København.

Parterne underskrev en etårig kontrakt, men her mere end tre fjerdedele gennem kontraktperioden må konklusionen være, at de ikke har fået det, som de håbede, ud af aftalen. Amankwaa har eksempelvis bare spillet syv kampe i denne sæson, én fra start, og i de tre seneste runder har han end ikke været i kamptruppen.

Med to en halv måned til kontraktudløb peger det i retning af et klubskifte.

Læs også:Vraget SønderjyskE-kant forstår ikke træneren: Han bruger en back på min plads

- Når Danny ikke ligge nu spiller, er det ikke, fordi der ligger forlængelse lige for. Det ved Danny også godt. Så lige nu og her har vi ikke rigtig en dialog i gang om det. Kontrakten udløber til vinter, og jeg har haft snakke med Danny løbende, men lige nu træder vi vande, eftersom han ikke spiller, siger sportschef Hans Jørgen Haysen til tipsbladet.dk.

- Det kan være, vi ser, at der kan ske noget andet, men det kan spilleren jo også. Det var også forhåbningen, at han skulle spille her, men det er Ikke mundet ud i det, vi håbede. Der er tid endnu, men hvis man skulle drage en streg i sandet nu og her, ser det ikke ud til, at vi forlænger.

Haysen har givetvis ret i, at Amankwaa ikke selv er videre interesseret i at forlænge. I slutningen af september sagde han således:

Læs også:Amankwaa-situation er første gang for Riddersholm: Jeg er rigtig ærgerlig

- Hvis jeg spiller, har jeg lyst (til at forlænge, red.). Men hvis det er den her situation, har jeg ikke lyst.

Siden er Danny Amankwaa kun gledet længere væk fra startopstillingen, så det ligner et nytårsexit for den tidligere FCK'er. Sportschef Haysen holder dog en dør på klem, hvis Amankwaa pludselig går ind på holdet a la det, holdkammeraten Kees Luijckx gjorde i sommer.

- Danny er en del af truppen, så selvfølgelig kan der ske ting og sager. Det er en sort og hvid verden, og tingene kan ændre sig fra uge til uge. Så man skal aldrig sige aldrig. Det er også derfor, jeg siger, at hvis man skulle trække streg i sandet lige nu, skal man ikke professor for at se, hvor den ligger henne, men vi har en kontrakt med hinanden til 31. december, så det kan være, det ændrer sig, siger Hans Jørgen Haysen.

Danny Amankwaa har tidligere sagt, at han ikke føler, at han har fået chancen under Glen Riddersholm. Cheftræneren har dog slået fast, at det har han, men at han også bebrejder sig selv, at de i fællesskab ikke har fået mere ud af spilleren.

Læs også:SønderjyskE regner med at forlænge med midtbanespiller

Læs også:Lettet Riddersholm: Pokalen betyder meget for os i år

Læs også:Overblik: Superligaens kontraktfrie spillere