Video : Tipsbladet
Skandinavien

Dansker før guldkamp i Sverige: Når man tænker tilbage, gør det ondt

Hammarby indkasserede et sent mål i seneste kamp, og det kan komme til at koste i sæsonens sidste runde, hvor danskerklubber spiller for mesterskabet.

Lørdag kulminerer et mesterskabsræs i Sverige, som andre ligaer kun kan se misundeligt mod. Indtil to runder før tid havde fire hold stadig realistiske chancer for at vinde guld, og selv nu er der fortsat tre hold med: Djurgården, Malmö FF og Hammarby.

Førstnævnte har tre point ned til forfølgerne, og ender det med pointlighed, afgør målscoren, hvem der bliver mester. Det er i den forbindelse, at Hammarby indkasserede en uheldig scoring i seneste runde mod Östersunds BK.

Den tidligere Superliga-spiller Simon Kroon reducerede med seks minutter igen til 1-2, og dermed har Hammarby nu "kun" en målscore på +34. Djurgården har det samme, mens Malmös hedder +35.

Læs også:Anders Christiansen holder liv i Malmös mesterskabschancer

I yderste instans kan det mål komme til at koste mesterskabet, hvilket ærgrer holdets danske anfører, Jeppe Andersen.

- Ja, hvis man tænker tilbage, så gør det ondt, men hvad fanden. Man kan se tilbage på hele sæsonen på mål, som ikke burde have været mål og så videre. Sådan er det også for andre hold. Det duer ikke at tænke sådan, siger den tidligere Esbjerg-spiller til FotbollDirect.

- Vi skal vinde kampen, men det duer ikke at tænke på, hvor mange mål vi skal score.

Læs også:Danskere indblandet i vildt guldræs i Sverige: En fiasko, hvis vi ikke vinder

Andersen udgik selv af torsdagens træning, men han forsikrer, at han bare er lidt stiv i kroppen. Han er ikke i fare for at misse den potentielle guldkamp mod BK Häcken. Mads Fenger sad helt over, men også han skulle ifølge træneren være klar.

Häcken ligger på sjettepladsen, mens Malmö FF's modstander, Örebro, ligger nummer ni. IFK Norrköping, som møder Djurgården, indtager femtepladsen. Sidste spillerunde afvikles lørdag klokken 13.

Læs også:Hammarby-træner hylder Johan Wiland-afløser

Læs også:Tidligere Superliga-profil i modvind i Sverige: Det er virkelig lavt

Læs også:Jeppe Andersen inden svensk topbrag: Presset er på AIK