Video : Tipsbladet
1. division

Viborg holder en dør på klem for udenlandsk investor

Viborg er en lokal klub, og sådan vil de helst have, at det forbliver. Men man kan ikke med sikkerhed sige nej, hvis der skulle komme en pæn pengesum fra udlandet.

Flere og flere danske klubber kommer på udenlandske hænder. FC Midtjylland, FC Nordsjælland, Fremad Amager, Vejle Boldklub, Næstved Boldklub og FC Helsingør er bare nogle af de klubber, som er blevet opkøbt.

Og flere kan være på vej.

Danske klubber leder i høj grad efter kapital, og her kigger man også mod udlandet, mens udenlandske investorer leder efter gode forretningsmuligheder.

Læs også:Superliga-bejler med millionrøde tal: Det er utilfredsstillende

En af de klubber, der ikke aktivt søger penge i udlandet, er Viborg FF. Her forsøger man at styrke klubben ved at involvere både lokalt og regionalt, men udenlandske penge kan måske også have VFF's interesse.

Det fortæller selskabets bestyrelsesformand, Kim Nielsen.

- Vi kan jo stå til næste generalforsamling og have fået et tilbud, som er rigtig, rigtig godt og indeholder det, som vi kalder for kloge penge - det vil sige nogen, som reelt vil gå ind og udvikle den her over 120 år gamle klub, siger Kim Nielsen til Viborg Stifts Folkeblad og forklarer, at man ikke er afvisende, hvis en investor udefra byder sig til:

Læs også:Viborg-træner om fjerde sejr på stribe: Vi var presset

- Det kan vi ikke tillade os at være, men vi har kæmpestor respekt for, at Viborg FF er byens og områdets klub. Det vægter vi meget højt.

Viborg FF offentliggjorde torsdag sit årsregnskab, og det viste et minus på 4,2 millioner kroner for mandskabet, der aktuelt fører NordicBet Ligaen.

Læs også:Superliga-bejler tester ung afrikansk landsholdsspiller

Læs også:Viborg-kaptajn jubler over ny profil: Han vokser helt vildt i øjeblikket

Læs også:Hård skæbne for tidligere FCK-talent: Korsbåndet røget for tredje gang