Video : Tipsbladet
Landshold

Schmeichel om Hareide-fyring: Hvorfor ændre på noget, der ikke er gået i stykker

Den danske målmandslegende Peter Schmeichel forstår på ingen måde, hvorfor man vælger at udskifte trænerposten på landsholdet. Det lægger desuden bare et ekstra pres på Kasper Hjulmand, mener han

Åge Hareide har skabt store resultater med landsholdet, hvor han har blandt andet har ført Danmark til 1/8-finalen ved sidste års VM-slutrunde, og landsholdet er uden nederlag i mere end tre år.

Alligevel har DBU valgt at sige farvel til nordmanden næste sommer, og de har i stedet valgt den tidligere FC Nordsjælland-træner Kasper Hjulmand som Danmarks kommende landstræner. En beslutning, som har vakt undren hos mange.

Også hos landsholdslegenden Peter Schmeichel, som absolut ikke er enig i beslutningen. Han forstår ikke, hvorfor Åge Hareide ikke får lov til at fortsætte, når han har leveret resultater. Og se mener han, at det lægger et kolossalt pres på Kasper Hjulmand. Det fortæller han i et interview med Politiken.

- Hjulmand skal vinde, vinde, og hvis du har begrænset erfaring med international fodbold og en fast fodboldfilosofi, kan det blive svært at kombinere med at lave gode resultater. Jeg synes ikke, at der er grund til at ændre på noget, der ikke er gået i stykker, siger Peter Schmeichel og uddyber:

- Vi spillede fantastisk i Rusland, og Åge og Jon kan mobilisere en atmosfære og effektivitet, så vi kommer til EM. Kan du forestille dig, at Danmark bliver europamester og træneren fyret – sådan kan man vel sige, at det er?

Beslutningen er ikke desto mindre truffet, og Åge Hareide kæmper lige nu sammen med landsholdet for at slutte af på den bedst tænkelige måde - med en deltagelse ved næste års EM-slutrunde. Her står Danmark i en god position, da de sandsynligvis 'blot' skal bruge et enkelt point mod Irland på udebane i den sidste kvalifikationskamp, hvis de vel og mærke tager den forventede sejr over Gibraltar på fredag i næste uge.