Video : Tipsbladet
EM

Tim Sparv før skæbnekampe: Vi er lidt for hysteriske i Finland lige nu

Tim Sparv og Finland kan kvalificere sig til EM med en sejr i næste kamp mod Liechtenstein, og det finske folk er klar til fest.

Det koger så småt i det ellers lidt kolde land mod nordøst, hvorfra Tim Sparv, Joni Kauko og andre med en nuværende eller tidligere Superliga-historie er fra. Finland. Ikke en fodboldnation med en stor tradition, men fredag kan nationen skrive et vildt kapitel i fodboldhistorien.

Fredag møder Finland Liechtenstein på hjemmebane. Lille, upåagtede Liechtenstein, som man med en sejr over vil sikre en billet til EM. Alt er gjort klar til en stor og vild fest, og nede på banen skal Tim Sparv, der er Finlands kaptajn, sikre, at festen ikke fuser ud.

Sparv, 32 år, kan godt mærke presset.

Læs også:Syv skarpe til Superligaen: Mål, mål og atter mål

- De er helt oppe og køre, og det er lidt mærkeligt, for finner er normalt meget stille og rolige. Fødderne på jorden og ydmyge. Vi er lidt for hysteriske lige nu. Der findes et godt ordsprog, men jeg kan ikke huske, hvem der sagde det: "There's many a slip 'twixt the cup and the lip". Det betyder, at der kan ske meget endnu, og det gælder også i fodboldens verden. Så jeg siger til alle, at vi skal holde fokus på det, vi kan påvirke, og lykkes det så, skal jeg nok være den, der fester mest, siger Tim Sparv til tipsbladet.dk.

Han har brugt den sidste måned på at genoptræne, efter han har været ramt af en skade i læggen. Søndag var han ikke i FC Midtjyllands trup, selv om han har øget sin træning den seneste uges tid. Nu er han så rejst til Finland, hvor han håber at være med til at skrive historie.

- Det har været en udfordring den seneste måned, fordi hypen er så stor. Der er pludseligt presse alle steder fra, og mange ved, at noget stort kan ske. Det er svært at glemme - også når jeg hele tiden skal være med på råd i forhold til programmer og taktiske ting.

Læs også:OB-målskytte om nederlag: Pisseirriterende

- Men jeg har det omvendt også sådan, at når jeg er i Midtjylland, er det her, mit fokus er. Og når jeg lander i Helsinki, er det landsholdet, der er mit fokus, siger Tim Sparv.

Han håber på selv at være helt klar til kampen, men ved det reelt ikke. Håbet er, at han spiller, og at Finland tager den første matchbold og altså ikke venter til nogle dage senere, hvor landet spiller ude mod Grækenland.

- Det vil være det største, der er sket i mit liv, hvis vi kvalificerer os. På alle parametre. Og det største der er sket i finsk fodbold. At være en del af det og at være anfører er stort, siger han.

Der er kampstart fredag klokken 18.00.

Læs også:Jochumsen regner med nyt opkald fra Bo Henriksen

Læs også:Ærgerlig EfB-back: Vi var det bedste hold i anden halvleg

Læs også:Slagen FCK-keeper: Der er ingen undskyldninger