Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: SønderjyskE - Lyngby BK

Vigtigt opgør for begge mandskaber. SønderjyskE skal skabe afstand til bunden, mens Lyngby jagter top 6.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 12.00
Spillested: Sydbank Park, Haderslev
Dommer: Anders Poulsen
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #sjelbk #sldk

Holdnyt:
SønderjyskE:
Mens Superligaen har ligget stille på grund af landskampspausen, har holdene haft god tid til at træne. Hvis SønderjyskE har brugt en del af den tid på at øve sig i holde modstanderne fra at score, er der ikke noget at sige til det.

Holdet indkasserede fire, tre, tre og fire mål i de seneste fire runder op til pausen, og det endte ikke overraskende med lutter nederlag. Nu skal SønderjyskE lige pludselig til at orientere sig nedad i tabellen.

Det er ellers kun en måneds tid, siden holdet var reel bejler til top 6, efter det ikke havde tabt i fem kampe på stribe. Men nu har AC Horsens lige så mange point som SønderjyskE, 18, mens Hobro IK følger fire point længere nede.

Victor Mpindi Ekani er tilbage i Danmark, efter han var med Camerouns U23-landshold til Africa Cup of Nations, og han er med i truppen, ligesom også Johan Absalonsen er tilbage.

Til gengæld er Mads Albæk ude af truppen, selvom han før landskampspausen gjorde comeback mod AGF. Også anfører Marc Pedersen er stadig skadet.

Lyngby BK:
Kun to placeringer adskiller Lyngby og SønderjyskE, men måden, deres aktuelle situation opfattes, er vidt forskellig. Dels fordi de fire point gør forskellen på, at Lyngby kan orientere sig opad i tabellen, mens SønderjyskE er nødt til at holde øje med holdene i bunden, dels fordi sidstnævnte er et etableret Superliga-hold, mens Lyngby er oprykkere.

I det lys må det siges at være godkendt at ligge på ottendepladsen og kun have to point op til den top 6, der vil betyde overlevelse allerede efter grundspillet. Og selv hvis det ikke bliver til det, får Lyngby god glæde af de point, holdet allerede har samlet, når slutspillet begynder.

Senest vandt oprykkerne en meriterende og medrivende 4-3-sejr over OB. Det endda selv om holdet manglede Martin Ørnskov, Emil Nielsen og Frederik Gytkjær. De to sidstnævnte er tilbage i truppen. 

Lyngby har i løbet af ugen taget afsked med Adnan Mohammad på grund af personlige årsager. Offensivspilleren havde dog ikke startet inde siden tredje spillerunde, så Lyngby har været vant til at klare sig uden ham.

Karantæne:
SønderjyskE: Ingen
Lyngby BK: Ingen

Bud på startopstillinger:
SønderjyskE (4-2-3-1): Mielitz – Bah, Luijckx, Banggaard, Gartenmann – Rojas, Jonsson – Absalonsen, ”Greko” Jakobsen, Hassan – Lieder

Lyngby BK (3-4-3): Mikkelsen – Tshiembe, Geertsen, Winther – Fosgaard, Rømer, Enghardt, Da Silva – Corlu, Riel, Marcussen

Profilen:
André Riel havde ventet i lang tid. Han scorede fire gange for FC Helsingør i sommeren 2017, men hverken i AGF eller begyndelsen af sin Lyngby-tid kom han på tavlen. Men så lavede han to mål mod AC Horsens og ét mod OB, så nu er angriberen på tre i tre kampe og ligner en mand i målform.

Vidste du, at..:
Holdene vinder over hinanden i stimer. Først fire Lyngby-sejre, så fire SønderjyskE-sejre, dernæst fire Lyngby-sejre igen, og senest har SønderjyskE ikke tabt de seneste fem.

Dom:
For begge hold gør det en kæmpe forskel, om de vinder eller taber. Lyngby bejler til top 6 med en sejr, mens SønderjyskE kan trække væk fra bunden.

Buddet herfra er, at SønderjyskE endelig får bugt med holdets dårlige stime i de seneste runder og tager en tiltrængt 1-0-sejr.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: