Video : Tipsbladet
Europa League

Ståle Solbakken: Vi spillede en gennemført kamp

FC København-træner Ståle Solbakken var glad for holdets præstation mod Lugano, også fra dem som normalt ikke får meget spilletid

FC København vandt torsdag aften 1-0 i Europa League på udebane over schweiziske Lukano i en kamp, hvor Nicolaj Thomsen blev matchvinder med sit mål efter cirka en halv times spil. Selvom det blev til en smal sejr over gruppens bundprop, var træner Ståle Solbakken efterfølgende godt tilfreds med, hvad han så på banen.

- Vi spillede en godt gennemført kamp, og havde generelt et rigtig godt tag på dem – og vi var bedre her end både Malmö og Kyiv var, siger Ståle Solbakken til FCK's officielle hjemmeside og uddyber:

- Vi skulle dog lige finde os selv i starten af kampen, hvor vi et par gange virkede lidt usikre og hvor der et par gange var en smule fare på færde i vores felt. Men i 2. halvleg var vi i kontrol, specielt de første 30 minutter af 2. halvleg, hvor vi havde helt styr på dem. Defensiven var helt klart bedst efter pausen.

Læs også:Zeca misser Malmö-brag: Det er ikke noget problem

Solbakken havde givet chancen til nogle spillere, som normalt ikke får meget spilletid. Blandt andre matchvinder Nicolaj Thomsen, og på trods af nogle startvanskeligheder var den norske træner også ganske glad for, hvad han så fra reserverne.

- Dem, der ikke havde fået så mange minutter før i dag, de gjorde det godt, også selvom vi lige skulle finde hinanden i kombinationerne, lyder det fra normanden som fortsætter:

 - Men jeg er selvfølgelig glad for sejren og de tre point. At resultatet i den anden kamp betyder, at vi skal have point i den sidste kamp, det var vi forberedt på. Nu får vi en spændende finale mod Malmö, dog ærgrer det mig, at vi kommer til at spille kampen uden en karantæneramt Zeca.

Læs også:FCK-helt: Ståle kan regne med mig

Det hele skal afgøres om cirka to uger, hvor FC København hjemme i Telia Parken tager imod Malmö FF. De danske mestre topper Europa Leagues gruppe B med et point ned til netop Malmö, og kan derfor nøjes med en enkelt point i den sidste gruppekamp for at sikre sig avancement.

Næste kamp for FC København er på søndag, hvor ærkerivalen Brøndby kommer på besøg i 3F Superligaen til det traditionsrige Derby.

Læs også:Malmö-sejr udsætter FCK's Europa League-fest

Læs også:FCK slår FC Lugano på udebane i Europa League

Læs også:Karakterer: Johnsson sprællede FCK til ny EL-sejr