Video : Tipsbladet
Skandinavien

Svensk sportschef vil forlænge med dansk profil: Det har højeste prioritet

Mads Fengers kontrakt i Hammarby udløber om et år, men klubben vil meget gerne forlænge. Også selv om han skal have noget mere i løn.

Hammarby har haft stor succes i Mads Fengers halvandet år i klubben. Efter den første halvsæson sluttede holdet på fjerdepladsen, og i 2019 blev det nummer tre - bare ét point efter mestrene fra AIK. Det tre sæsoner, der gik forud, bød på to 11. pladser og én niendeplads.

Fenger har været fast mand i det centrale forsvar og har også somme tider vikarieret på den defensive midtbane. Nu har han kun ét år tilbage af sin kontrakt, men det vil Hammarby meget gerne rette op på.

Faktisk er klubben allerede i dialog med Fenger om en forlængelse.

Læs også:Zlatan køber sig ind i svensk klub: Kan blive den bedste i Skandinavien

- Det stemmer. Vores højeste prioritet er at forlænge med Mads, Junior og også "Mujo" (Serge Junior Martinsson-Nougali og Muamer Tankovic, red.). Vi vil beholde alle tre, som har udgående kontrakter, og det er det, vi arbejder med nu, siger sportschef Jesper Jansson til Expressen.

Jansson skal dog formentlig have nogle flere svenske lønkroner op ad klubkassen, hvis han og Mads Fenger skal nå til enighed. Fenger betaler således i øjeblikket den såkaldte artistskatt, som svarer til forskerordningen i Danmark. Det betyder, at højtspecialiserede udenlandske arbejdstagere slipper med 15 procent i skat.

Læs også:Svensk medie: Hammarby-dansker kan få konkurrence af Chelsea-spiller

Den udløber i den nye kontraktperiode, hvis Fenger forlænger, og dermed skal hans løn altså stige, hvis han skal have det samme udbetalt. Det bekymrer dog ikke sportschefen.

- Forlænger vi ikke, bliver det også dyrt, for så skal vi forsøge at finde en erstatning og eventuelt betale en transfersum, så vi håber, at vi kan blive enige, siger Jesper Jansson.

Mads Fenger har dansk selskab i Hammarby af Jeppe Andersen, der er anfører.

Læs også:Hammarby-dansker: Inden for fem år har klubben vundet mesterskabet

Læs også:Fenger scorede to i samme kamp: Jeg havde aldrig troet, det skulle ske