Bedst og værst: Ni vilde minutter sikrede AGF-sejr i Herning

Tipsbladet.dk zoomer ind på kampen mellem FC Midtjylland og AGF.

Bror Blume, 1-3 (54’)
Evander udvisning (90')

Kampens bedste:
FC Midtjylland
FC Midtjylland spillede ikke en god kamp mod AGF, og det er ikke nemt at pege på en spiller, der imponerede hos midtjyderne. Den unge Jens-Lys Cajuste gjorde det dog udmærket, efter at han havde fået chancen i stedet for karantæneramte Frank Onyeka. 20-årige Cajuste spillede både på midtbanen og på højre back i løbet af kampen, og han var gjorde det fint på begge pladser, da han leverede en stor arbejdsindsats, kom med flere gode løb og var god på bolden.

AGF
Der er flere at pege på hos AGF – især efter deres anden halvleg. En af dem er forsvarsprofilen Niklas Backman, der igen var tilbage og gjorde livet svært for FC Midtjyllands angribere. Hans effekt på resten af AGF-holdet er i den grad mærkbart.

En anden spiller var kantspilleren Mustapha Bundu, der har haft et stærkt efterår. Selvom han ikke kom på måltavlen, var han konstant en trussel på kontraangreb som følge af sin hurtighed og også lagde op til Bror Blumes scoring.

Kampens værste:
Mikael Anderson har udviklet sig til en profil i FC Midtjylland, men imod AGF indtog den hurtige kantspiller en skurkerolle. Før AGF’s anden scoring lavede han en dyr fejl, da han forsøgte sig med en hælaflevering tæt på eget felt. Afleveringen endte for fødderne af AGF’s Alexander Munksgaard, som sendte et skarpt indlæg ind i panden på Jon Dagur Thorsteinsson, der scorede. Det var en enkelt situation, der gjorde Mikael Anderson til en skurk i opgøret.

Set over hele kampen havde Paulinho det imidlertid også svært for FC Midtjylland. Den brasilianske venstre back var imod AGF bedt om at spille højre back, men det var ikke et vellykket eksperiment. Han blev også pillet ud i anden halvleg.

Kampens detalje:
AGF leverede et utroligt comeback mod Superligaens førerhold i starten af anden halvleg. Ved pausen var FC Midtjylland nemlig foran 1-0, men i løbet af anden halvlegs første ni minutter havde AGF scoret tre gange og vendt opgøret fuldstændig på hovedet. Det var samtidig første gang i sæsonen, at FC Midtjylland indkasserede mere end et mål.

Awer Mabils mål i opgøret fortjener dog også at blive nævnt. Sory Kaba sendte en smuk følt aflevering ind i AGF-feltet, hvor Mabil helflugtede bolden i mål. Det var Awer Mabils tredje mål på fire kampe.