Video : Tipsbladet
Superliga

FC Nordsjælland vil flytte akademi og administration til Hillerød

FC Nordsjælland vil fortsat spille sine hjemmekampe på Farum Park, men klubben kan ikke få andre ambitioner opfyldt i Furesø Kommune, og derfor arbejder man på at bygge akademi i Hillerød, hvor man også ønsker at rykke administrationen til.

De er ambitiøse i FC Nordsjælland, hvor udviklingen af fodboldspillere fylder det meste, og derfor skal rammerne også være i orden. Det synes FC Nordsjælland ikke helt, de er lige nu - og hvis man skal skabe Nordens bedste fodboldakademi, som er ambitionen - og derfor arbejder FC Nordsjælland på at rykke administration og akademi væk fra Furesø Kommune.

I en pressemeddelelse fremgår det, at man er gået ind i et projekt, som Hillerød Kommune har lavet, hvor planen er at opføre en helt ny bydel i Favrholm.

FC Nordsjælland er en af investorerne bag projektet, og klubben indgår i dialog med kommunen, da et af de første spadestik til den nye bydel er en fodboldpark for bredde og elite.

Klubben skriver i pressemeddelelsen, at det ikke er realistisk, at et sådan projekt kan indfries i Furesø Kommune og Farum, og det er altså derfor, man søger nye græsgange.

- Hvad angår fodbolduddannelsens niveau, er FCN blandt de absolut førende i dag, men målt på faciliteter - f.eks. det meget begrænsede antal af fodboldbaner, omklædningsrum og mangelfuld infrastruktur – er der ikke udsigt til en tilstrækkelig forbedring. Hverken på kort eller lang sigt. Derfor er invitationen til en dialog med Hillerød Kommune blevet taget godt imod og er foreløbigt forløbet konstruktivt, står der i pressemeddelelsen.

Direktør i FC Nordsjælland Søren Kristensen, udtaler:

-Vi er nu nået til et stadie i dialogen, hvor vi kan sige, at det er vores intention at bygge og drive en splinterny fodboldpark i Hillerød, hvor både vores akademi og administration vil høre hjemme, når den står færdig. Fodboldparken skal kunne huse både bredde og elitefodbolden, og vi vil have, den skal være en fantastisk mulighed for os og alle de lokale fodboldklubber i Hillerød og omegn. Vores ambition med byggeriet er, at det både skal være et fodboldanlæg på europæisk topniveau, men også afspejle de værdier, som vi og Hillerød Kommune har til fælles.

- Derfor vil uddannelse og sports science, som ikke kun skal være til gavn for vores spillere men også for hele den nye bydel og resten af kommunens idrætsglade mennesker, være en del af projektet, lyder det fra FCNs direktør.

Han gør dog klart, at man ikke med 100 procents sikkerhed kan sige, at den nye fodboldpark i Hillerød bliver en realitet. Men når man melder så klart ud, som FC Nordsjælland har gjort denne gang, er der nok gode muligheder for, at der står nogle spændende faciliteter til rådighed om nogle år.

Kampe spilles som sagt fortsat på Farum Park i Furesø Kommune.