Video : Tipsbladet
1. division

Vejle forfremmer stortalent – og siger farvel til brasiliansk lejesvend

Wahid Faghir rykkes op i Vejle Boldklubs førsteholdstrup. NordicBet Liga-klubben siger samtidig farvel til brasiliansk lejesvend.

For nylig kom det frem, at det 16-årige Wahid Faghir fra Vejle Boldklub var på blokken hos flere europæiske storklubber som Leicester og Ajax, men for nu er stortalentet dog stadig i Vejle Boldklub. Og her er han netop blevet forfremmet.

Efter vinterpausen skal Wahid Faghir nemlig være en del af klubbens førstehold. Det meddeler NordicBet Liga-topholdet på sin hjemmeside. 

Jacob Krüger, teknisk chef i Vejle Boldklub, anser forfremmelsen som en mulighed for at udvikle Wahid Faghirt yderligere.

Læs også:Satser på Superliga - men truppen skal skæres ned

- Med forfremmelsen til A-truppen kommer Wahid Faghir på fuldtid og får ideelle betingelser for at fortsætte sin udvikling. Wahid var en del af NordicBet LIGA-holdets sommeropstart, og allerede dengang gik han meget uimponeret til opgaven. Han har i løbet af efteråret markeret sig på U17-landsholdet og i U19-Ligaen, hvor vi har fulgt ham tæt, og nu tager han det næste step.

- Med forfremmelsen får trænerstaben mulighed for at bygge på Wahid både fysisk og taktisk. Konkurrencesituationen i A-truppen er hård på de offensive positioner, og Wahid skal først og fremmest stå i lære til at begynde med, men med de kvaliteter, Wahid besidder, så kommer han forhåbentlig til at gøre sig gældende med tiden. Wahid er både boldsikker og teknisk dygtig, og så har han på ungdomsniveau vist, at han er en god afslutter. Kvaliteter, vi sammen med Wahid ser frem til at udbygge i den kommende periode, siger Jacob Krüger.

Til gengæld har Wahid Faghirs forfremmelse gjort brasilianske Brenner Alves Sabino overflødig.

Læs også:UEFA-millioner på vej til danske klubber - undtagen FC København

Vejle Boldklub meddeler derfor samtidig, at de har opsagt lejeaftalen med den brasilianske angriber, så han nu vender tilbage til S.C. International. 20-årige Brenner nåede i alt tre kampe for klubben, og der var ikke udsigt til flere, forklarer Jacob Krüger.

Vejle Boldklub overvintrer på førstepladsen i NordicBet Liga.

Læs også:Superliga-bejler vil handle: Det skal være forstærkninger

Læs også:Vejle Boldklub vil tynde ud i truppen

Læs også:Viborg-spiller inden topbrag: Jeg håber på regnvejr