Suveræne Liverpool øger afstanden til Leicester

Liverpool vandt torsdag aften 0-4 over Leicester og udbygger føringen i Premier League til 13 point.

Inden sæsonen gik i gang var der formentlig ikke mange, der havde regnet med, at Leicester ville være nærmeste konkurrent til Liverpool i toppen af Premier League efter de første 18 kampe.

Men det var imidlertid virkeligheden inden Boxing Day-opgøret torsdag aften, hvor Kasper Schmeichel og co. fik besøg af Jürgen Klopps suveræne mandskab.

I starten af opgøret var et par personlige fejl lige ved at blive dyre for hjemmeholdet, og Jordan Henderson var ikke langt fra at bringe Liverpool i front efter et kvarter, hvor den engelske midtbanespiller fik fat i en skidt Leicester-aflevering.

Henderson fik dog afrettet sin afslutning, som gik forbi målet.

0-1 blev det til gengæld efter 31 minutter, hvor Roberto Firmino fik passeret Kasper Schmeichel. Trent Alexander-Arnold slog et skarpt indlæg mod bagstolpen, hvor den brasilianske angriber kom løbende og headede opgørets første scoring i nettet.

Få minutter senere slap Sadio Mané alene igennem med Schmeichel og skulle have udbygget føringen. Han sparkede imidlertid lige på danskeren, der var kommet hurtigt ud af sit mål.

0-1 var stillingen derfor ved pausen.

I starten af anden halvleg fik Roberto Firmino den første store mulighed, men så småt begyndte hjemmeholdet også at vise tænder for første gang i kampen.

Efter 70 minutter dummede Caglar Söyüncü sig dog, da han havde armen på bolden i eget felt, og så fik James Milner chancen fra ellevemeterpletten. Den rutinerede midtbanemand konverterede sikkert og udbyggede føringen.

Nu var hjemmeholdets spillere ramte, og få minutter senere gik det igen galt.

Alexander-Arnold fandt plads i højresiden, og med et fladt indlæg spillede han Firmino fri centralt for mål. Han tog en enkelt berøring og sparkede bolden sikkert i mål. 0-3 til Liverpool.

Alexander-Arnold havde i det 78. minut sidste fod på, da højrebacken sparkde bolden igennem benene på Ben Chilwell og forbi Kasper Schmeichel.

Og sådan sluttede det, da Michael Oliver blæste af efter de 90 minutter. Liverpool udbygger dermed føringen til Leicester på andenpladsen til 13 point. Hvis Manchester City fredag formår at besejre Wolves, vil forspringet dog blot lyde på 11 point.