Video : Tipsbladet
Generelle

Tidligere Superliga-spiller får stor hæder: Årtiets spiller i Australien

Besart Berisha, der har en fortid i AC Horsens og AaB, er blevet kåret til Årtiets Spiller i den australske A-League. Han er samtidig alle tiders mest scorende spiller i ligaen.

Forrige årti var ikke noget at prale med for Besart Berisha. Han var mest reserve i større klubber eller tilbragte tiden som lejesvend i mindre klubber. Herunder var han tre gange udlejet til Superligaen.

Til gengæld var 10'erne Berishas årti. Han indledte det hos Armenia Bielefeld, men i 2011 kom han til Brisbane Roar i Australien. Der har han gjort det så godt, at han i forbindelse med nytår blev kåret til Årtiets Spiller i A-League.

Læs også:Tidligere Superliga-bomber skifter landshold

Den nu 34-årige tysk-kosovoer var i forvejen den mest scorende spiller i A-Leagues historie. Han er aktuelt noteret for 121 mål i 197 kampe. Han er samtidig den eneste ikke-australier i top 7 på alle tiders topscorerliste i ligaen.

I denne sæson har Berisha scoret 5 gange i 11 kampe for Western United FC, som han skiftede til i slutningen af september. De fleste af sine mål, 68 i ligaen, scorede han dog for Melbourne Victory, som han repræsenterede fra 2014 til '18.

Læs også:Tidligere Superliga-angriber sætter fornem rekord i A-League

Besart Berisha har spillet i Australien siden 2011 bortset fra en enkelt sæson, som han tilbragte hos Sanfrecce Hiroshima i Japan. 

Hans tid i Danmark tæller et enkelt lejeophold i AaB i 2005 og to i AC Horsens, først i sæsonen 2005/06 og igen i foråret 2009. Han har i alt scoret 15 mål i 47 kampe i Superligaen.

Læs også:Eks-Superliga-bomber sænker Eriksson og Davidsens hold i Champions League

Læs også:Halimi tilbage på landsholdet - tidligere FCK-talent gør ham selskab

Læs også:Vinterpause i Superligaen: Sådan gør din klub