Video : Tipsbladet
Generelle

Dansker kan få stort skifte i USA i dag: Det er knald eller fald lige nu

Patrick Nielsen flyttede som teenager til USA for at gå på college, men også for at spille i MLS. Torsdag finder den årlige draft af sted, og den danske midtstopper finder ud af, om den årlange mission lykkes.

I årevis har Patrick Nielsen haft ét altoverskyggende mål: Han ville være professionel fodboldspiller, og det skulle han blive via draften til Major League Soccer i januar 2020. Han har planlagt nøje, flyttet om på den anden side af jorden, undværet sin familie, knoklet løs med fodbold og universitetsuddannelse på samme tid.

I dag kulminerer det hele. Knald eller fald.

Danskeren er en af de 139 spillere, som klubberne i Major League Soccer kan vælge i den årlige MLS Superdraft. Her udpeger amerikanske og canadiske hold de spillere fra college, som de gerne vil skrive kontrakt med.

Den dag har Nielsen haft som mål, siden han rejste til USA for tre et halvt år siden - og endda før det, for man rejser ikke bare sådan lige til USA og bliver optaget på et college med et godt fodboldhold. Så drømmen er reelt endnu ældre.

Læs også:Dansker kan ende i MLS i næste uge: Interesse fra tre klubber

- Herhjemme har jeg altid gået og drømt om at spille professionel fodbold, da jeg få fik muligheden for at komme til USA og kombinere min uddannelse med mit endemål om at spille professionel fodbold, var der ikke noget at rafle om. Forhåbentlig lykkes det inden alt for længe, siger han til tipsbladet.dk.

- Det har været en rigtig lang proces, men også en rigtig fed rejse. Jeg har lært meget, som jeg ikke ville have lært, hvis jeg bare var blevet derhjemme. Det er sindssygt fedt, at det er så tæt på. Det er meget, meget spændende; det er lidt knald eller fald lige nu.

23-årige Patrick Nielsen har en fortid i Brøndby IF, AB og Hvidovre IF, inden han i sommeren 2016 begyndte på University of Cincinnati. Siden skiftede han til Michigan State University, hvor fodbolden var på et højere niveau.

Forud for draften er der en række særlige træninger, såkaldte combines, hvor klubberne kan se de håbefulde spillere an og holde samtaler med dem. Dem har Nielsen også været igennem, og han har efter eget udsagn fået gode tilbagemeldinger forud for den store dag torsdag.

Læs også:Dansker i MLS: Skal spille sammen med Giovinvo og tidligere PSG-back

- Jeg er selvfølgelig spændt lige nu. Jeg har en rimelig god fornemmelse i forhold til den feedback, jeg har fået fra diverse klubber og agenter. Men man ved aldrig. Det er selvfølgelig en sindssygt spændende dag for mig og min familie, siger Patrick Nielsen.

- Det er også derfor, jeg ser frem til på torsdag. Jeg gjorde det godt til diverse combines, og jeg havde en god karriere i college, så jeg føler, jeg er i en god situation.

Draften foregår sådan, at hver klub skiftes til at vælge en spiller. Det hold, der klarede sig dårligst i seneste sæson, begynder, med mindre holdene indbyrdes har byttet sig til højere eller lavere valg.

- Jeg håber da på, at jeg kan blive draftet i første runde, men jeg er sgu tilfreds med bare at blive draftet og få chancen for at vise mig frem. Jeg spekulerer ikke sindssygt meget mere over det. Målet er at blive draftet, uanset hvor det er henne. Jeg vil bare gerne ud at vise, at jeg er klar til næste step, siger midtstopperen.

Første runde af MLS Superdraft begynder torsdag klokken 18.30 dansk tid. Hvis Patrick Nielsen ikke bliver draftet, kan klubberne godt skrive kontrakt med ham efterfølgende.

Læs også:Ung dansker jubler: Det er ikke hver dag, man skal træne med Giovinco

Læs også:Beckham vil opbygge storklub i MLS: Jagter Dolbergs træner