Video : Tipsbladet
Superliga

Kritik af kunstgræsbane preller af på FC Nordsjælland-træner

Det rører ikke Flemming Pedersen det mindste, når han og resten af FC Nordsjælland kritiseres for kunstgræsbanen i Farum.

To gange om året sker noget, som er lige så sikkert som amen i kirken.

De 14 kaptajner på Superliga-holdene bedømmer banerne i dansk fodbolds bedste række, og når stemmerne gøres op af Spillerforeningen en gang i slutningen af efteråret og en gang i slutningen af foråret, er FC Nordsjælland sidst. Hver gang.

Årsagen er, at klubben spiller på kunstgræs, og det er ikke noget, anførerne bedømmer godt.

Men i FC Nordsjælland trækker de blot på skuldrene over kritikken.

Læs også:Sviatchenko brækkede næsen: Nu skal jeg have den dumme maske på

- Vi fik faktisk en ny bane sidste år, så det er samme model som Silkeborgs. Det er en super god bane. Jeg ved godt, at der altid vil være kritik, når spillere ikke er vant til at spille på kunstgræs. Nu har jeg lige været i England igen for at besøge Arsenal og Manchester City, og de har hybridbaner (blanding af kunstgræs og almindeligt græs, red). Og der kan jeg sige, at de hybridbaner, alle taler så meget om, er meget tættere på vores kunstgræsbane end en almindelig græsbane. Med mindre det er en god græsbane som FC Midtjyllands.

- På den her tid af året er vi ikke i nærheden af at have hybridbaner som i England. Skal vi uddanne og udvikle spillere på højeste niveau, skal vi have et hurtigt underlag. Ellers tager spillerne til udlandet, når de er 15-16 år, siger træner Flemming Pedersen til tipsbladet.dk.

Han mener, at kritikken er lidt et udtryk for, hvem det er, der stemmer. Og kritikken rører ham altså ikke det fjerneste.

- Nej, overhovedet ikke. Jeg kan godt forstå det fra deres side. Den er lidt hårdere for kroppen, når man ikke er vant til det, fordi man står bedre fast ved hårde opbrmesninger og så videre. Men det vænner kroppen sig til, og det gør, at du bliver stærkere. Man står bedre fast i retningsskifter, når man spiller på sådan en bane. Når kroppen er bygget op til det,
bliver man mere robust som spiller. Når vi taler udvikling af spillere, er det en kæmpe fordel, og det er vigtigt at have spillet på et hurtigt underlag, siger Flemming Pedersen.

Læs også:Lobotkas skifte til Napoli har fået et problem

Ifølge FC Nordsjælland-træneren handler det først og fremmest om at kunne levere baner, der kan spilles fodbold på, og her er FCN leveirngsdygtig på denne tid af året, hvor andre har deres hyr med at få græstæppet til at levere.

- Det kunne man jo bare se på banerne i AGF, Hobro og Horsens (sidste i efteråret, red.). Den bane, vi spillede på i Lyngby (29. november), var utrolig tung. Der var omkring 15 procent færre afleveringer i kampen, end der var i den tilsvarende i Nordsjælland. Og de to kampe var vel med seks ugers mellemrum. Skal man have kvalitet i spillet, skal man også have gode baner, forklarer Flemming Pedersen.

FC Nordsjælland er fredag rejst til Ghana, hvor holdet tager på den første af to træningslejre i opstarten til sæsonen i Superligaen.

Læs også:Overblik: Superligaens vintertransfers 2020

Læs også:FCN-træner regner med at holde på profil: Buddene vælter ikke ind

Læs også:AaB skal forsvare titel ved KMD Cup: Her er truppen