Video : Tipsbladet
Skandinavien

Jon Dahl om svært brud med landsholdet: Det var tid til at blive cheftræner igen

Den danske Malmö-træner havde en god tid som assistent på landsholdet, men kunne ikke sige nej til et af Skandinaviens største trænerjob.

I januar var det slut.

Efter tre et halvt år som assistenttræner for det danske landshold, hvor Jon Dahl Tomasson blandt andet var med til at kvalificere nationalmandskabet til både et VM og et EM.

Derfor var det da også en smule vemodigt, da tiden var inde til at rykke videre i fodboldkarrieren. Men det skete helt naturligt, da Malmö FF tilbød danskeren et job denne vinter.

- Det var helt sikkert svært at forlade det danske landshold, for vi havde opnået mange store resultater sammen. (...) Det var en utrolig rejse med en masse succes sammen som gruppe, og vi var ubesejret i tre år, hvor vi kun tabte i VM’s knockout-fase på straffespark til Kroatien, hvilket var skuffende. Men da Malmö kom til mig, kunne jeg mærke, det var på tide at blive cheftræner igen, siger Tomasson til Goal.com

Læs også:Dagens Spilforslag: To hold i målform kommer begge på tavlen

- Det her er et af de største trænerjob i Skandinavien i en klub med en international profil og store ambitioner og derfor en fin mængde pres, og det passer perfekt til mig som person, siger han.

Malmö FF nåede i 1979 finalen i Europa Cuppen for mesterhold, og torsdag står den igen på europæisk fodbold i Skåne, når Jon Dahl Tomasson står over for sin hidtil største udfordring i spidsen for det svenske hold. Her kommer Wolfsburg nemlig nemlig på besøg til anden kamp i 1/16-finalen i Europa League, efter at tyskerne vandt første kamp 2-1.

- Vi er naturligvis underdogs, og de er favoritter, men vi har stadig en chance, og vi vil arbejde hårdt og give alt for at tage den chance, siger den tidligere angriber, der selv vandt Uefa Cuppen med Feyenoord i 2002. 

Læs også:Lettet Lössl roser holdkammeraterne efter første sejr i fire kampe

Det er også den lange, succesfulde karriere som spiller, Jon Dahl Tomasson trækker på i sin trænergerning. Han tager lidt her og der fra store managers, han har mødt undervejs i det store fodboldudland.

- Jeg ser mig selv som et produkt af international topfodbold, eftersom det er her, jeg har været, siden jeg var 18. Jeg er i særdeleshed blevet præget af den hollandske fodboldskole, men jeg er også inspireret af min karriere i England, Italien, Spanien og Tyskland, fortæller danskeren.

- At opleve forskellige typer fodbold og kulturer udvikler dig helt sikkert som person. Nogle af de vigtigste managers, jeg har haft i min spillerkarriere, har været folk som Carlo Ancelotti, Manuel Pellegrini, Leo Beenhakker, Morten Olsen og Bert van Marwijk. De er alle toptrænere, lyder det fra den rutinerede Tomasson.

Som spiller var han forbi klubber som Heerenveen, Newcastle, Feyenoord, AC Milan, Stuttgart og Villarreal.

Trænerkarrieren har indtil nu budt på chefstillinger hos Excelsior og Roda og assistentjob hos Vitesse og altså på landsholdet.

Læs også:Dyr uafgjort giver panderynker i Barcelona: To karantæner og en skade

Læs også:Stærke Bayern dominerede Chelsea på Stamford Bridge

Læs også:3000 Juventus-fans kommer til byen: Lyon frygter Coronavirus