Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: Esbjerg fB - FC Nordsjælland

Hjemmeholdet kæmper for overlevelse, og gæsterne kæmper for top 6. Blive klædt på til lørdagskampen her.

Kampfakta:
Kampstart: Lørdag klokken 16.00
Spillested: Blue Water Arena, Esbjerg
Dommer: Michael Tykgaard
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #efbfcn #sldk

Holdnyt:
Esbjerg fB:
Som nedrykningstruet hold får man ikke meget bedre begyndelser på en afgørende halvsæson end den, Esbjerg fik i første runde. Holdet slog FC Københavns forsvarende mestre efter en overbevisende indsats i defensiven, og det lignede et kollektiv, der ville give de andre bundhold kamp til stregen.

Det kan det såmænd stadig nå, men EfB kom ned på jorden igen i anden forårsrunde. Holdet tabte 2-0 i Lyngby, og dermed kom det ikke væk fra 13. pladsen, hvilket ellers ville have været første gang siden runde tre.

Der er til gengæld kun ét point op til Hobro IK, som er det hold, som Esbjerg først og fremmest skal hente. I givet fald slipper man for at rykke direkte ned.

EfB er dog ramt af en række skader. Daniel Anyembe har lange udsigter, og Pyry Soiri var på forhånd dømt ude i begyndelsen af foråret. Også Mathias Kristensen og senest Søren Reese er blevet skadet, mens Jonas Mortensen er tvivlsom.

Omvendt er Jeppe Højbjerg blevet sin sygdom kvit, og Yuri Yakovenko afsoner ikke længere karantæne. Sidstnævnte giver en tiltrængt forstærkning til offensiven, der med førnævnte skader så smal ud mod Lyngby.

FC Nordsjælland:
Det tyder på, at FC Nordsjælland gør det igen.

Undervejs i efteråret gled holdet ind og ud af top 6, men nu, hvor det skal afgøres, har det ramt topformen. FCN har vundet de tre seneste kampe, og selv om det fortsat er meget tæt i subtoppen og midten af tabellen, ser det unægtelig bedre ud nu end for bare et par uger siden.

Der er aktuelt tre point ned til syvendepladsen og kun ét op til Brøndby på fjerdepladsen.

Især 6-0-sejren over AC Horsens var imponerende, mens det nærmere vidnede om fin holdmoral, at de unge nordsjællandske drenge vendte nederlag til sejr mod SønderjyskE i seneste runde. Endda på to dødboldsmål. Så har man set det med.

Mod SønderjyskE fik Kamaldeen Sulemana debut, og i Farum forventer de sig meget af den 18-årige ghaneser. Runden forinden debuterede den jævnaldrende Mohammed Diomande.

Cheftræner Flemming Pedersen har en næsten komplet trup at vælge fra. Jonathan Amon er dog fortsat skadet, og Ulrik Yttergård Jenssen har karantæne.

Karantæne:
Esbjerg fB: Ingen
FC Nordsjælland: Ulrik Yttergård Jenssen

Bud på startopstillinger:
Esbjerg fB (4-2-3-1): Mannone – Brinch, Austin, Brorsson, Conboy – ”Lungi” Sørensen, Parunashvili – Kurzawa, Kauko, Erceg – Yakovenko

FC Nordsjælland (4-3-3): Larsen – Thychosen, Mumin, Hansen, Antwi – Diomande, Kofod Andersen, Rygaard – Atanga, Kudus, Damsgaard

Profilen:
Kamaldeen Sulemana fyldte først for nylig 18 år og kunne dermed slutte sig til FC Nordsjælland. Han fik lyndebut mod SønderjyskE, og efterfølgende gav hans træner ham følgende skudsmål:

- Man kan godt se, at det er voldsomt. Han kan blive rigtig vild. Vi har snakket meget om Mohammed Kudus, der er en anden type spiller, men Kamal Deen har minimum samme potentiale.

Vidste du, at..:
Der er god chance for, at begge hold scorer. FC Nordsjælland har scoret i sine 12 seneste udekampe, hvilket er klubrekord, men har omvendt også indkasseret mål i de 10 seneste udekampe.

Dom:
Konventionel visdom siger, at denne årstid ikke bekommer FC Nordsjællands pasningsspil vel, og de to hidtidige sejre er da også kommet på hjemmebane. Nu skal de forsøge sig på det, må man forvente, mere ujævne naturgræs i Esbjerg.

Til gengæld har FCN været bedre i denne sæson generelt og i forårets to første kampe, og det gør holdet til favoritter.

Vi tror, at de gør sig fortjent til favoritværdigheden med en 2-0-sejr.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: