Video : Tipsbladet
Superliga

Statsministeren vil have udskudt store arrangementer - kan ramme Superligaen

Den officielle opfordring fra statsminister Mette Frederiksen er, at arrangører udskyder eller aflyser alle arrangementer med over 1.000 deltagere. Det kan ramme Superliga- og divisionskampe.

Superliga-kampene i marts kan meget vel blive afviklet uden tilskuere. Det er realiteten, efter statsminister Mette Frederiksen fredag formiddag sendte en klar opfordring til hele landet: Udskyd eller aflys alle arrangementer med over 1.000 deltagere.

Det sagde hun på et pressemøde, hvor hun også fortalte, at der lige nu er 21 smittede med coronavirus i Danmark og yderligere to på Færøerne.

Læs også:Endnu en Lyngby-spiller slår fast: Man bør aflyse to kampe

- Ingen af os skal gå i panik i den her situation. Men vi skal handle. Hellere tidligt end for sent, sagde Mette Frederiksen ifølge TV2.

Det er i praksis næppe muligt for Superligaen at udskyde de tre Superliga-runder, der endnu er planlagt i marts. Dels skal de afvikles, inden slutspillet begynder. Dels kan sæsonen ikke skubbes på grund af EM.

Læs også:Også FC København laver tiltag mod coronavirus

Derfor er det mest sandsynlige scenarie, at kampene bliver spillet uden tilskuere. Det gælder som nævnt tre runder af Superligaen og fire runder af 1. division og 2. division, som foreløbig er programsat til marts.

Derudover spiller landsholdet en testkamp mod Færøerne den 27. marts i Herning. Fire dage senere skal landsholdet en tur til England, hvor endnu en testkamp venter.

FC København har meldt ud, at holdets kampe i marts spilles uden tilskuere. Det gælder de tre Superliga-opgør mod AC Horsens og Randers FC (hjemme), udekampen mod Lyngby BK og Europa League-kampen i Parken mod Istanbul Basaksehir.

Læs også:Også FC Midtjylland lukker ned: Ingen adgang for fans og journalister

Læs også:AGF lukker ned: Ingen adgang på træningsanlægget for publikum

Læs også:I kampen mod coronavirus: Håndtryk forbudt i England før kampe