Video : Tipsbladet
Landshold

Marts-landskampe kan blive uden vigtige landsholdsspillere

Hvis landskampene mod Færøerne og England gennemføres, kan det meget vel blive uden bærende landsholdsspillere. De opholder sig i hårdt coronaramte områder i Italien.

Der venter fodboldlandsholdet vigtige optaktskampe i marts frem mod sommerens EM-slutrunde, men lige nu er der tvivl, om de kampe skal spilles på grund af coronavirus-udbruddet.

Når Danmark den 27. marts møder Færøerne i Herning, bliver det - hvis opgøret gennemføres - uden tilskuere. Sundhedsstyrelsen har anbefalet, at arrangementer med over 1.000 tilskuere aflyses eller udskydes, og DBU har altså i første omgang valgt at sige, at kampen bliver uden tilskuere. Men en aflysning er fortsat mulig - det samme er det i øvrigt, når Danmark den 31. marts gæster Wembley og England.

Unionen følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger, og det kan det blive et sportsligt problem i forhold til de spillere, som Åge Hareide normalt udtager.

Læs også:Engelsk avis: Venskabskamp mod Danmark kan blive aflyst

Både landsholdsanfører Simon Kjær, stjernen Christian Eriksen og angriber Andreas Cornelius spiller for klubber, som hører hjemme i nogle af de mest coronavirus-plagede områder i Italien.

De områder er så plaget af coronavirus, at anbefalingen er, at man tager 14 dage i hjemmekarantæne, når man vender tilbage til Danmark fra de områder.

Rent praktisk vil det betyde, at de tre førnævnte herrer - hvis DBU som ventet fortsætter med at følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger - skal i 14 dages hjemmekarantæne, når de er kommer til Danmark for at spille landskampe. Problemet er bare, at de først støder til landsholdet den 23. marts - altså fire dage inden opgøret mod Færøerne og lidt mere end en uge inden mødet i England. 

Læs også:Flere Superliga-runder rammes: Skal også spilles uden tilskuere

DBU vil altså ikke kunne følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger og lade de tre førnævnte spillere spille de kommende landskampe. Derfor bliver det interessant at se, hvad det ender med.

I teorien kan spillerne blive coronavirus-testet inden landskampene, men spørgsmålet er, om sundhedsvæsenet for tiden er for presset til, at man kan forskelsbehandle og teste uden begrundet mistanke om coronavirus.

Også andre landholdsspillere kan ende i hjemmekarantæne, hvis de møder op - eksempelvis skal Lasse Schöne, Peter Ankersen og Lukas Leragers Genoa på besøg i Brescia den 21. marts i sidste Serie A-kamp inden landholdspausen. Brescia ligger i Lombardiet - som Milano også gør det - og Lombardiet er en af de regioner, hvor Sundhedstyrelsens anbefalinger er, at man tager 14 dage i hjemmekarantæne, efter man har forladt regionen.

Tipsbladet.dk var i formiddag i kontakt med kommunikationschef Jakob Høyer fra DBU, men han ønsker ikke at kommentere på situationen.

Læs også:Landskamp rammes også af coronavirus: Overvejer at aflyse den helt

Læs også:Statsministeren vil have udskudt store arrangementer - kan ramme Superligaen

Læs også:Efter kræftforløb: Lars Høgh tilbage på landsholdet

Læs også:Før landsholdsudtagelse: DBU følger coronaudvikling i Italien

Læs også:DBU bekræfter Sverige-kamp: Åge Hareide er glad

Læs også:Bekymret Åge Hareide: Fodbolden kan blive for kommerciel

Læs også:Avis: Danmark skal møde endnu en modstander før EM-slutrunden

Læs også:Overblik: Her er alle grupperne i Nations League

Læs også:Nations League-lodtrækning i dag: Danmark kan ende i vild pulje

Læs også:Optimistisk Åge Hareide med EM-målsætning: Vil i semifinalen