Video : Tipsbladet
Superliga

Randers forklarer fortsat træning: Smittefaren her er minimal

Randers FC's Superliga-trup fortsætter i næste uge med at træne normalt. Sportsdirektøren forklarer, at klubben endnu ikke er blevet mødt med påbud eller anbefalinger, der får den til at droppe træningen.

Nogle Superliga-klubber sender deres spillere hjem de næste to uger, nogle skal bruge et par dages betænkningstid, og andre træner som vanligt. Randers FC hører i den sidste kategori, og sportsdirektøren siger til Randers Amtsavis, at smittefaren på klubbens træningsanlæg er minimal.

Klubben har sendt alle andre end førsteholdets spillere og trænere hjem. Det vil sige alle ungdomsspillere, ansatte i administrationen og øvrige ansatte. Førsteholdstruppen holder fri til på mandag, hvorefter den træner, som den plejer.

Læs også:Randers-spiller om udsat kamp: Det lyder steneren, men jeg skal lave lektier

Dermed er der langt under de 100 personer, som man maksimalt må samles. Selv om der stadig kommer til at være omkring 30 personer på anlægget, mener sportsdirektør Søren Pedersen, at risikoen for smitte er i bund.

- Med de forbehold, som vi har taget, er smittefaren ved at være her minimal. Hvis spillerne løber en tur i det fri, kan de møde andre mennesker og blive smittet. Vi lytter til myndighederne, men lige nu er der hverken påbud eller anbefalinger, der får os til at droppe træningen, siger han til Randers Amtsavis.

Læs også:17-årig Randers FC-spiller i corona-karantæne

I onsdags sendte Randers FC den 17-årige Oliver Bjerrum Jensen i hjemmekarantæne, fordi der var risiko for, at han var blevet smittet med coronavirus. Onsdag var han stadig symptomfri, men havde i perioden op til trænet jævnligt med Superliga-truppen.

Efter kontakt med myndighederne har Randers dog konkluderet, at han ikke kan have smittet nogen i klubben, selv hvis han selv var smittet.

Mens Superligaen holder kamppause, beslutter klubberne selv, om de træner videre eller ej. Se en komplet oversigt over de 14 klubbers valg her.

Læs også:Randers-angriber: Mit mål mod AGF er et af de bedste øjeblikke i min karriere

Læs også:Bo Henriksen: Det her sætter en streg under, hvad der er vigtigt i livet

Læs også:UEFA erkender store problemer: Indkalder medlemslande til krisemøde