Video : Tipsbladet
Premier League

Store ændringer på vej: Transfervinduet og kontrakter forlænges

FIFA arbejder på at kunne flytte sommerens transfervindue og sikre, at spillere med kontraktudløb 30. juni bliver forlænget, hvis de nationale turneringer ikke er færdiggjort.

Det er indtil videre ganske usikkert, hvornår de forskellige nationale ligaer kan genoptages. Eller om de overhovedet kan genoptages. 

Men nu er FIFA på vej med ganske markant tiltag, der skal sikre, at de nationale ligaer kan afvikles hen over sommeren - med et uforandret hold.

Indtil videre er der udstedt en deadline i forhold til at afvikle nationale ligaer inden 30. juni, men det nye tiltag rækker videre ud i fremtiden. 

For masser af spillere runde om i Europa og verden har kontraktudløb netop 30. juni.

Reuters har set et internt dokument, der senere torsdag skal diskuteres i FIFA.

I dokumentet er der et oplæg til regler, der skal sikre, at spiller-kontrakter, der udløber 30. juni forlænges, såfremt at de nationale turneringer har udsigt til at blive afviklet senere end 30. juni.
Tiltaget skal dels sikre spilleren og dels sikre klubben, så der ikke midt i en sæson-afslutning forsvinder en række spillere med kontrakt-udløb. 

I dokumentet fremgår det også, at der arbejdes med modeller, hvor transfervinduet bliver flyttet, så det kommer til at passe ind i forhold til, hvornår de nye sæsoner kan og skal starte.

18. marts nedsatte FIFA en arbejdsgruppe, der skulle se nærmere på netop de her mulige løsninger. 

- Arbejdet er allerede startet og vil blive udført i samråd med alle de centrale interessenter - herunder de forskellige forbund, medlemsforeninger, klubberne, ligaerne og spillerne, lød den dengang. 

Det er også på tegnebrættet at finde en løsning i forhold til, at der kan være store dato-forskelle på, hvornår de forskellige nationale ligaer kan påbegynde nye sæsoner. Igen kan det få indflydelse på, hvor en give spiller, der har skrevet kontrakt med en ny klub, skal spille. Skal man færdiggøre turneringen hos det hold man er på vej væk fra, eller skal man skifte til sin nye klub for at være med i sæsonforberedelserne og eller sæson-starten?

Her lyder det i dokumentet:

- I tilfælde af overlappende sæsoner og / eller registreringsperioder, og medmindre alle parter er enige om andet, prioriteres den tidligere klub til at afslutte deres sæson med deres oprindelige hold for at sikre integriteten af et indenlandsk ligamesterskab”

Der er endnu ikke truffet nogen beslutninger fra FIFA, men det er ventet, at der senere torsdag bliver holdt møde om beslutningerne.