Video : Tipsbladet
Superliga

Chefredaktør: Det døde marked er gift for klubberne

Økonomien har ondt i de danske Superliga-klubber, og der skal snart penge i kassen.

"Hvor længe kommer nedlukningen til at vare?" 

"At det spørgsmål er så svært at svare på understreger alvoren i en situation, hvor Superligaen er udsat på ubestemt tid."

"Mesterholdet FC København og moderselskabet Parken Sport & Entertainment har sløjfet alle hidtidige meldinger om regnskabet, da Lalandia i Billund og Rødby er lukket."

"FC Midtjyllands ejer Matthew Benham lever i bogstavelig forstand af fodboldkampe og at analysere og placere væddemål på dem. OB har ligesom FC København store aktiviteter
ved siden af fodboldklubben, som lider voldsomt i disse uger. "

"Brøndby IF og AaB fattes penge, og i den tunge ende af Superliga-hierarkiet har især Hobro gjort opmærksom på, hvor kritisk situationen er."

"For kritisk er det. Ét er entreindtægterne, der ikke fylder det store – helt anderledes alvorlig er situationen omkring de tv-penge, klubberne ikke får betalt, når der ikke spilles kampe.
Der er næppe nogen på højeste niveau, der bukker under, men selv for nogle af de større klubber er situationen ubehagelig."

"Der skal kontanter i kassen til at betale spillernes løn, og de kontanter kommer ikke i disse uger. Det er altså meget få fodboldklubber, der bare har tocifrede millionbeløb liggende frit på en bankkonto som indestående eller en aftalt kassekredit, så alene af den grund har klubbernes direktører og bestyrelser rygende travlt i disse dage."

Sådan skriverchefredaktør Troels Bager Thøgersen i sin lader i dagens udagave af Tipsbladet. Her sætter han fokus på de enorme problemer, der er rundt om i de danske klubber, hvor de nuværende pengekasse ikke bare bliver fyldt op igen lige med det samme - hvilket vil kunne mærkes blandt andet i sommerens transfervindue. 

"Klubberne i Superligaen kan se frem til et transfermarked til sommer, der er en brøkdel af den forventede størrelse, og man må ikke lade sig forføre af tanken om, at det er godt og sundt, og giver en masse positive effekter på længere sigt. Det døde marked er gift for FC Midtjylland, FC Nordsjælland men også FC København, Brøndby IF og AaB, og
det gør spørgsmålet om tv-pengene, kampene og afviklingen af den sidste del af Superligaen endnu vigtigere."

Hvad løsningerne kan være, får du sammen med en masse andet herligt fodbold i Tipsbladet - få det sammen med Ekstra Bladet fredag. 

Læs også:Top 14: Stjernerne som Superligaen missede

Læs også:Krisen kradser: Men Superliga-klubberne ser bort fra lønnedgang

Læs også:Medie: Her er Brøndbys pris på Anis Ben Slimane

Læs også:Makienok er åben for Superliga-comeback: Har et bånd til Brøndby og andre