Video : Tipsbladet
Champions League

UEFA overvejer at udsætte næste sæsons begyndelse

Der er mange muligheder på bordet i UEFA, når det kommer til at få færdigspillet den nuværende sæson, som i øjeblikket ligger stille som følge af coronakrisen.

Fodbolden ligger for tiden helt stille i det meste af verden, og der er hidtil ingen, der kan sige med sikkerhed, hvornår det hele kommer i gang igen. I den forbindelse er præsidenten for det europæiske fodboldforbund, Aleksandar Ceferin klar med forskellige scenarier.

Det fortæller han i et interview med den italienske avis La Reppublica.

Læs også:Liverpool holder vejret: Salah kan være væk i fire måneder næste sæson

- Ingen ved, hvornår pandemien slutter. Vi arbejder derfor både med en plan A, B og C, og vi er i kontakt med ligaerne og klubberne. Vi må vente og se ligesom alle andre områder, og så må der findes forskellige løsninger, fortæller UEFA-præsidenten.

Forbundet har allerede rykket EM-slutrunden fra sommeren 2020 til året efter, så der er plads til de nationale ligaer. Det er dog slet ikke en garanti for, at de kan blive færdigspillet, mener han. De forskellige planer giver dog mulighed for at få fundet mestre i de forskellige lande.

Læs også:Sæsonen skal færdigspilles: Newcastle-boss klar på to-tre kampe om ugen

- Man kan begynde igen i midten af maj, i juni - og endda i slutrunden af juni. Derefter vil sæsonen nok være tabt, hvis den ikke er færdigspillet. Der er dog også et forslag om at afslutte denne sæson i begyndelse af den næste - som man så påbegynder lidt senere. Vi vil se på, hvilken løsning, der er bedst for ligaerne og klubberne, fortæller Aleksandar Ceferin.

Hvis man skal spille længere end 30. juni, som egentlig er sidstedag for mange spilleres kontrakter, så må det være en sag mellem spillerne og klubberne. Derfor må der et kompromis til, hvis sæsonperioden skal forlænges, og transfervinduet bliver rettet til, fastslår UEFA-præsidenten.

Læs også:Mindre ligaer lukkes ned i England: Ingen vinder, op- og nedrykning

Læs også:Superliga-træner håber: Klar til at spille hver anden dag

Læs også:Optimistisk Braithwaite: Kommer til at score karrierens bedste mål i Barca