Video : Tipsbladet
Superliga

Superliga-chef vil have tilskuere tilbage: Svært med langsigtede planer

Randers FC vil meget gerne have, at genåbningen af Superligaen bliver med tilskuere.

Når Superligaen atter sættes i gang, håber direktør i Randers FC, Søren Pedersen, at der ganske hurtigt vil kunne blive spillet med tilskuere. Det siger han til amtsavisen.dk.

Mandag opstillede Divisionsforeningen overfor Superliga-klubberne tre scenarier i forhold til at afvikle Superliga-sæsonen, der har været suspenderet sidestillet med det danske samfund delvise nedlukning som følge af corona-krisen. 

Første scenarium er at Superligaen sættes i gang i slutningen af april og afslutte sæsonen i slutningen af juni. Næste arbejds-scenarium er at komme i gang med fodbolden i Danmark i midten af maj og slutte i midten af juli, og den sidste løsning lyder på at slut-maj bliver startskuddet til genoptagelsen af af Superligaen, der i det tilfælde vil først vil blive færdigspillet i slutningen af juli. 

Læs også:Divisionsforeningen: Her er plan A, B og C

Senere på dagen øgede statsminister Mette Frederiksen optimismen, da det blev klart, at såfremt danskerne kan fortsætte med at holde afstand til hinanden og fortsætte med at respektere de regler og vejledninger, der i det store hele er blevet fulgt i de seneste uger - ja, så kan det danske samfund i små trin genåbnes med start fra efter påske. 

I Randers FC modtog direktøren Søren Pedersen de tre scenarier fra Divisionsforeningen med stor interesse, men han lægger ikke skjul på, at han meget gerne ser kampene i Superligaen med tilskuere. Dog ikke forstået som, at han hellere ser turneringen genoptaget uger senere, så tilskuere vil være tilladt. Det handler i første omgang om at komme i gang. 

- Men det kan også være, at de første kampe bliver uden tilskuere, og man så til de efterfølgende kampe kan begynde at åbne op. Det er enormt svært at lave langsigtede planer, når vi står i den her krisesituation, hvor tingene ændrer sig fra dag til dag, siger Søren Pedersen til amtsavisen.dk.

Læs også:Skadesplaget målmand: Coronapausen er en klar fordel for mig

Årsagen til, at Søren Pedersen og uden tvivl alle andre Superliga-klubber meget gerne vil have tilskuere tilbage på de danske stadions handler i sidste ende naturligvis om økonomi, sponsorer og andre kommercielle forpligtelser overfor blandt andet tv-aftalen, der også skæpper vigtige penge i de pressede pengekasser. 

Læs også:Nyt møde om Superliga-afslutning: Vi skal have fundet en måde at spille færdig

Læs også:Eksperter: Én mand har ikke ret til at afgøre op- og nedrykning

Læs også:Ti danske protestklubber har fået svar: Det havde vi ikke ønsket