Video : Tipsbladet
Premier League

Sure Tottenham-fans vil have spillerne ned i løn

Tottenhams fans vil have klubbens spillere ned i løn.

Coronavirus-pandemien har en markant indflydelse på mange fodboldklubbers økonomi, og hidtil har spillere i blandt andre Juventus, FC Barcelona og Atletico Madrid accepteret en markant beskæring i deres løn.

Det har endnu ikke været tilfældet hos nogen Premier League-klubber, men Tottenham har bedt 550 andre ansatte om at gå 20 procent ned i løn.

Og det er ikke faldet i god jord hos klubbens fans. Tottenham Hotspur Supporters Trust kritiserer nu beslutningen og opfordrer spillere og ledere til at gå ned i løn. Det skriver Sky Sports.

Læs også:UEFA vil ikke have ligaer aflyst – truer med udelukkelse

- Vi har stærkt anbefalet, at klubben forklarer detaljerne og nuancen til tilhængere med langt mere klarhed, end den hidtil har gjort, og vi håber, at den vil tage dette råd, skriver Tottenham Hotspur Supporters Trust og fortsætter:

- Os fans - der holder af, at vores klub gør det rigtige – er vrede over, at en velhavende organisation skærer i personalets løn og beder om hjælp fra regeringen, mens de bedst betalte personer i organisationen beholder deres løn.

- Der er intet, der forhindrer klubbens spillere i at yde et frivilligt bidrag for at sikre, at de mest sårbare ikke bærer en for stor byrde. Og der er intet, der forhindrer klubbens direktører, heriblandt formanden, i at yde et personligt bidrag udover at beskære 20 procent af sin løn. Disse punkter har vi videregivet til klubbens bestyrelse og vil fortsætte med at gøre det. Vi har gjort det klart, at dette er handlinger, som vi fans vil støtte.

Læs også:Minister opfordrer Premier League-spillere: Gå ned i løn

Tottenham oplyser til Sky Sports, at de vil samarbejde med fansene for at gøre det, der er bedste for klubben.

Også Storbritanniens sundhedsminister har opfordret Premier League-spillere til at gå ned i løn.  

Læs også:Sikrer 430 ansatte løn: Atléticos spillere går 70 procent ned i løn

Læs også:Brighton-manager og direktører går ned i løn

Læs også:Brøndby spurgte på Haaland i 2017: Længere kom den ikke