Video : Tipsbladet
Benelux

Jupiler Pro League: UEFA kan ikke udelukke os fra europæisk fodbold

UEFA kan ikke udelukke de belgiske hold fra europæisk fodbold, siger Stijn van Bever, der er kommunikationschef for Jupiler Pro League.

UEFA-præsident Aleksander Ceferin, ECA-formand Andrea Agnelli og EL-præsident Lars-Christer Olsson kom tidligere fredag med en klar besked: Vælger nationale ligaer at aflyse sæsonen, kan disse risikere at blive udelukket fra europæisk fodbold.

- Vi er overbeviste om, at fodbolden kan genstarte i de følgende måneder - under forhold dikteret af myndighederne - og mener, at enhver beslutning om at aflyse hjemlige turneringer på dette tidspunkt er forhastet og ikke velbegrundet.

Læs også:Top 14: Stjernerne som Superligaen missede

- Eftersom deltagelse i en UEFA-turnering er bestemt af de sportslige resultater efter en hel sæson, vil en forhastet afslutning skabe en tvivl om opfyldelsen af det krav. UEFA forbeholder sig retten til at vurdere klubbernes berettigelse i UEFA's 2020/21-turneringer i henhold til de gældende turneringsregler, lød beskeden.

For Club Brügge, K.A.A. Gent og co.'s vedkommende kan det altså betyde, at man må vinke farvel til kampe mod andre europæiske hold i næste sæson.

Læs også:UEFA er i bødehumør: Liverpool, City, Spurs, Wolves og United straffes

Torsdag blev den belgiske Jupiler Pro League nemlig afblæst, og Club Brügge, der førte rækken, blev udpeget til mester. Jess Thorup og Gent tog sig af andenpladsen.

Men de belgiske klubber skal ikke frygte europæisk udstødelse, for UEFA har ikke noget retsgrundlag for at gennemføre dette, siger Stijn van Bever, der er kommunikationschef for Jupiler Pro League.

- Så længe egne regler overholdes, og hvis generalforsamlingen altså godkender afgørelsen, har vi ikke begået nogle fejl i henhold til reglerne, siger van Bever til Het Laatse Nieuws.

Læs også:Medier: Den belgiske liga er forbi - Jess Thorup er vicemester

Læs også:Belgiens sæson er forbi: Ekstra pres på sundhedsvæsenet bør ungås

Læs også:Thorup er blevet vicemester: Vigtigt at få en afklaring