Video : Tipsbladet
La Liga

Spanien klar med La Liga-plan: 72 timer mellem kampene

Det spanske fodboldforbund og spillerforeningen er enige om, at der mindst skal være 72 timer mellem kampene, når turneringen skal gøres færdig.

Hvis og når den spanske La Liga skal genoptages er der nu enighed omkring retningslinjerne mellem det spanske fodboldforbund, La Liga og den spanske spillerforening. 

De tre parter har holdt møder om hvad der er muligt i forhold til at afvikle de sidste kamp i et ganske komprimeret program. 
La Liga foreslog et program, hvor det skulle være muligt at afvikle kampe med bare 48 timers mellemrum, men det forslag blev skudt ned af spillerforeningen på grund af hensyn til spillernes ve og vel. 

- Det spanske fodboldforbund vil gøre det klart, at beskyttelsen af atleternes sundhed kræver mindst 72 timer mellem kampene. Dette RFEF-forslag er endelig blevet accepteret af AFE (spillerforeningen, red.). Det er et kompromis mellem RFEF og AFE, selv om der ikke har været nogen afstemning om det og ligaen ikke har været for denne løsning, skriver det spanske fodboldfund RFEF. 

Hvornår ligaen i Spanien kan genoptages er endnu meget usikkert, da landet er i alvorlig krise midt i corona-pandemien.