Video : Tipsbladet
La Liga

Iniesta om gylden Barca-generation: Bliver aldrig gentaget

Andres Iniesta tror ikke, at Barcelonas gyldne generation af egenudviklede spillere kan gentages.

I starten af 2010’erne var FC Barcelona et af verdens bedste hold, og storklubben vandt blandt andet en såkaldte triple, da de vandt La Liga, Champions League og Copa del Rey i 2011.

Og det gjorde de med en gylden generation. Stjerner som Lionel Messi, Andres Iniesta, Xavi, Sergio Busquets, Gerard Pique og Carles Puyol havde således alle spillet ungdomsfodbold i klubben, før de kom på førsteholdet.

Det er sjældent set i topfodbold, og Andres Iniesta tror heller ikke, at man vil se det igen.

- Den generation vil aldrig blive gentaget, men det, der følger, behøver ikke nødvendigvis være værre med hensyn til, hvordan klubben har klarer sig. Det vil aldrig være det samme, men det behøver ikke at være værre, siger Iniesta til The Guardian.

- Der har været alle slags epoker i klubbens historie. Unge spillere plejede at få en chance på førsteholdet, når resultaterne var dårlige, og de måtte kigge mod til ungdomsholdene. Det skete i min æra. Men så har man den periode, hvor der er 10, 11, 12 spillere fra ungdomsholdet på førsteholdsholdet. Det afhænger af, hvem træneren er og klubbens situation, men jeg tror altid, at unge spillere, der er gode nok til at spille for førsteholdet, kommer på førsteholdet – på den ene eller anden måde.

- Det er vanskeligt for sådan noget at ske. Det er meget vanskeligt. Vi taler om Barcelona, en klub med de bedste spillere. Víctor Valdes, Puyol, Xavi, mig. Vi kom op ligesom Busquets, Pique og Leo. Vi er mennesker, der har været i klubben hele vores liv, og vi har et 'plus', som andre ikke har.

Andres Iniesta forlod Barcelona i 2018 og spiller i dag i japanske Vissel Kobe.