Video : Tipsbladet
Landshold

Markant flertal af danskere vil have landsholdet tilbage på DR og TV2

Et markant flertal af danskere ønsker, at landsholdets kvalifikationskampe bliver vist på enten DR eller TV2.

I mange år kunne man følge Danmarks landskampe på de landsdækkende kanaler DR og TV2, men siden 2016 har Discovery Networks haft rettighederne til at vise landsholdets kampe. Det er et stort flertal af danskere imod, viser en undersøgelse, som YouGov har foretaget for BT.

1.247 repræsentativt udvalgte personer over 18 år har deltaget i undersøgelsen, og 52 procent har angivet, at de er enten delvist enig eller helt enig i, at landsholdets kvalifikationskampe skal vises på enten DR eller TV2. Kun 13 procent har det fint med, at kampene vises på en ikke landsdækkende TV-kanal.

Læs også:Forsker bag fodboldstudie: Smitterisikoen er større, end vi beregner

- Herhjemme er tv-seere meget loyale over for DR og TV 2. Og mange tænker, især med landsholdet, at det er noget, som er vigtigt for hele nationen. Derfor skal det nå bredt ud. Man skal have muligheden for at kunne se det, siger Jesper Jørgensen, sportsøkonom i Deloitte, til BT.

Discovery har rettighederne til landsholdets kampe frem til 2022. Avisen har været i kontakt med Discovery, der ikke har ønsket at stille op til interview.

Læs også:Svensk ekspert om dansk studie: Kan være sandt, men det er ikke problemet

BT har også talt med DBU, der ser resultatet som en udtryk for, at mange i Danmark er vokset op med landskampe på DR og TV2. Pressechef Jakob Høyer fastslår, at DBU er meget tilfredse med Discoverys dækning. 

Læs også:Forskere: Minimal risiko for coronasmitte i fodboldkamp

Læs også:Medie: København får rykket deadline for EM-værtsskab

Læs også:Hareide: Skrækkeligt at give afkald på EM - det kommer aldrig igen