Video : Tipsbladet
Premier League

Gigantisk tv-regning kan vente Premier League-klubber

Tv-rettighedshaverne vil ikke betale fuld pris for fodboldkampe uden tilskuere som følge af coronakrisen.

Fodboldklubberne i Premier League bliver sandsynligvis tvunget til at give en stor rabat til ligaens tv-rettighedshavere.

Ifølge engelske medier vil rettighedshaverne ikke betale fuld pris for en sæson, der er blevet sat på pause af coronapandemien.

Selv om Premier League sandsynligvis genoptages i juni, så bliver det uden tilskuere. Rettighedshaverne vil ikke betale det fulde beløb uden den vanlige atmosfære.

Ifølge BBC kan de 20 klubber i Premier League bliver bedt om at give en rabat på op mod 340 millioner pund svarende til 2,9 milliarder kroner.

Læs også:Onsdagens rygtebørs: Chelsea meget tæt på Manchester United-spiller

Tirsdag ridsede ligaens direktør, Richard Masters, situationen op for klubberne på et møde.

- Vi kunne give klubberne en update i dag (tirsdag, red.) om situationen med rettighedshaverne, men det er selvfølgelig hemmeligt.

- Hvad, der end sker, så er der tale om et betydeligt omsætningstab for klubberne. Det er uundgåeligt, siger Richard Masters.

Hvis Premier League ikke kommer i gang igen, så beretter engelske medier, at tv-rettighedshavere skal have en rabat på omkring 760 millioner pund svarende til 6,4 milliarder kroner.

Læs også:Everton viser interesse for dansk landsholdsspiller

Premier League er i gang med en tv-aftale, der strækker sig over en treårig periode fra 2019 til 2022. Den samlede værdi af aftalen er ifølge BBC på 9,2 milliarder pund svarende til 77,6 milliarder kroner over tre år.

Der resterer ni spillerunder af Premier League, som toppes suverænt af Liverpool.

/ritzau/AFP

Læs også:Anonym engelsk klubejer: 40 procent risiko for at sæsonen bliver aflyst

Læs også:Rose revser planen om genopstart: Det er bullshit - folk risikerer livet

Læs også:Vildt rygte: Premier League-klub vil købe Gareth Bale