Video : Tipsbladet
Bundesliga

Vilde Jadon Sancho jagter rekorder inden sommerens transfervindue

Jadon Sancho skal lørdag forsøge at fortsætte de helt utrolige præstationer, der har gjort ham til en af det kommende transfervindues helt store emner.

Der er ikke noget at sige til, at det bare 19-årige engelske talent Jadon Sancho igen og igen bliver nævnt i forbindelse med et sommerskifte til nogle af Europas absolut største klubber.

Manchester United har længe været nævnt som favorit til at slå kløerne i Sancho, men om Sancho vælger en anden agf de mange bejlere eller vælger at blive i Dortmund er endnu for tidligt at slå fast.

Et er dog sikkert om det store talent - og det er, at han i denne sæson har været her, der og alle vegne for Borussia Dortmund. Lige så sikkert er det, at der vil blive enormt meget øje med netop Sancho, når Dortmund sætter gang i Bundesligaen lørdag med det klassiske lokal-opgør mod Schalke 04.

Her er nogle af Sanchos bedrifter i Bundesliga-sæson, hvor der er afviklet 25 spillerunder:

Læs også:To Dortmund-profiler misser lørdagens Ruhr-derby

- Sancho ligger nummer et på Mål + Assist-listen med helt utrolige 14 mål + 15 assist. Nummer to er Bayern München-bomberen Robert Lewandowski (25 mål + tre assists), imens at Timo Werner fra Leipzig er nummer tre (21 scoringer og syv assists.)

- Sancho har med sine 15 assist i sæsonen allerede tangeret klubrekorden for flest assists*. Kun Henrikh Mkhitaryan har tidligere præsteret lige så mange assists - det skete tilbage i sæsonen 15/16. Sancho stod for 14 assists i den seneste sæson men har nu altså ni spillerunder tilbage til at gøre klubrekorden til sin egen.

- Jadon Sancho har i kun fire af sine Bundesligakampe i sæsonen ikke været direkte involveret i en Dortmund-scoring. Og han har trods alt været på banen i 23 af de 25 spillede kampe. Kun i en af de seneste 14 Bundesliga-kampe har Sancho ikke været direkte involveret i en Dortmund-scoring

Læs også:Mandagens rygtebørs: Fantastisk argentiner på radaren i England

- Jadon Sancho har scoret i sine seneste syv hjemmekampe for Dortmund i Bundesligaen og kan lørdag udvide den stime til otte. Kun én anden spiller har præsteret samme kunststykke - nemlig Pierre-Emerick Aubameyang, der tilbage scorede i 11 hjemmekampe i træk, så endnu er der et stykke til den rekord.

- Jadon Sancho har været direkte involveret i scoringer i de seneste otte Bundesliga-kampe for Dortmund. 

* Siden dataindsamling på assist startede

Tallene er leveret af SpilXperten.

Læs også:Erling Haalands fætter træner med Molde: Han er en kopi

Læs også:Odds på Bundesliga-kampe er klar: Er der for store favoritter?

Læs også:Miroslav Klose bliver assisterende træner i Bayern München

Læs også:Bundesliga-start den 16. maj: Lægger ud med kæmpekamp