Video : Tipsbladet
Skandinavien

Dansk træner kritiserer fem udskiftninger: Jeg mener, tre er nok

Henrik Pedersen, cheftræner i Strømsgodset, mener ikke, det er nødvendigt med fem udskiftninger. Hans holdning møder dog ingen opbakning blandt adspurgte kollegaer.

Når den norske ligasæson begynder om fire uger, får trænerne et nyt redskab i deres taktiske værktøjskasser: De kan skifte fem spillere ud i stedet for de sædvanlige tre. Den model møder dog modstand fra Eliteseriens eneste danske træner.

Henrik Pedersen, der er cheftræner i Strømsgodset, er imod den nye regel, der er indført for at aflaste spillerne i det, der bliver et mere stramt kampprogram end normalt.

Læs også:Dansk Strømsgodset-træner sammenlignes med norsk trænerikon

- Noget af det spændende ved fodbolden er, at der er et fysisk parameter, og det fysiske parameter bliver mindre, hvis man har mulighed for at skifte fem spillere. Jeg mener bestemt, at det er nok med tre, siger Pedersen til VG.

Hans synspunkt vinder dog ikke megen gehør blandt hans kollegaer. Trænerne i både Aalesund, Molde, Brann og Odd bakker op om mulighed for at skifte fem spillere i hver kamp resten af sæsonen.

Læs også:Norsk topscorer åben for Danmark: Han kan begå sig i de største klubber

Reglen er kommet i stand, efter IFAB - det organ, der administrerer spillets regler - har anbefalet at hæve antallet af udskiftninger fra tre til fem. Derefter skal hver enkelt liga selv implementere reglen.

Det har de eksempelvis gjort i Bundesligaen, der gik i gang i weekenden. Her bød to kampe således på de rekordmange ti udskiftninger.

Superligaen har endnu ikke taget stilling til det.

Læs også:Tidligere Superliga-spiller er klubløs: Søger mod Norge eller Danmark

Læs også:Jubler over norsk genstart: Glæder mig til at blive sparket ned

Læs også:Norsk minister sår tvivl om fodboldstart: Vil ikke taget håbet fra nogen, men