Video : Tipsbladet
1. division

Matchfixing-påstand vil altid hænge ved: Det svarer til en pædofili-anklage

Spillerne i FC Roskilde vil for altid være mærket af anklagerne om matchfixing, selv om politiet har droppet sagen, mener Anders Nielsen.

Hverken samfundets eller sportens instanser har kunnet bevise, at FC Roskildes spillere har været involveret i matchfixning, men pletten fra sagen går aldrig væk, forudser holdets venstre back Anders Nielsen i Ekstra Bladet.

Det har eksempelvis været svært for spillere at finde nye klubber, fordi anklagen fra den tidligere cheftræner Christian Lønstrup klæbede til alle i klubben som fluer til en lort.

Læs også:Christian Lønstrup og FC Roskilde mødes i retten i dag

- Sat lidt på spidsen svarer det til, hvis en pædofili-anklaget ikke bliver dømt. Man tænker: "Måske har han gjort det, måske har han ikke." Det er noget, der altid ved hænge ved, siger Anders Nielsen til Ekstra Bladet.

I går var Christian Lønstrup og FC Roskilde i retten på grund af en tvist angående Lønstrups exit fra klubben: Blev han fyret, eller sagde han selv op? Træneren kræver godt 350.000 kroner.

Læs også:Nordjyllands Politi efterforsker sag om mulig matchfixing i Superligaen

Midt- og Vestsjællands Politi foretog adskillige afhøringer af spillere og andre med tilknytning til FC Roskilde. Mistænkte spillere fik også deres privatøkonomi endevendt.

Danske aviser kunne også fortælle, at der i tyske kiosker blev væddet så store beløb på mindst to Roskilde-kampe, at spilselskabet Tipico slog alarm. Det tydede på, at nogen på forhånd vidste, hvad der ville ske.

Politiet har dog aldrig været i stand til at påvise forbrydelser og droppede efterforskningen i marts.

Læs også:Avis: Her er hændelsen i AaB-kamp, der undersøges af politiet

Læs også:Kyniske svindlere arrangerer spøgelses-kampe til matchfixing

Læs også:Ti danske klubber dropper protest: Vi gider ikke bruge mere tid på det