Video : Tipsbladet
1. division

Næsten to år uden kampe: HB Køge henter tidligere Superliga-profil

Eddi Gomes og HB Køge har skrevet en kontrakt for resten af sæsonen. Den tidligere Superliga-profil skal i topform igen efter en langvarig skadespause.

Det er snart to år, siden Eddi Gomes spillede en gældende fodboldkamp, men nu har han taget et vigtigt skridt i retning mod at gøre det igen. Han har skrevet kontrakt med HB Køge, skriver klubben på sin hjemmeside.

Gomes har siden september 2018 døjet med omfattende knæproblemer, og netop som han var ved at blive klar i fjor, fik han et slemt tilbageslag. Læs mere om de prøvelser her.

Læs også:Efter grønt lys: Flere 1. divisionsklubber vender tilbage på træningsbanen

Tidligere i 2020 var han til prøvetræning i OB uden at få en kontrakt, men det har han fået nu i HB Køge. Der spillede han også, inden han kom til Esbjerg fB i 2014, hvor han hurtigt etablerede sig som profil i Superligaen og efter bare et halvt år blev solgt til kinesiske Henan Jianye.

- Eddi er en god fyr og en af vores tidligere spillere. Han har trænet med hos os det meste af året og gør det også nu efter coronapausen. Vi har i første omgang lavet en kort aftale for resten af sæsonen – og det har vi, for ellers måtte Eddi ikke træne med på grund af testningsreglerne, og så må begge parter se, om Eddi som forventet kommer i gear igen efter et par år, hvor han ikke har spillet meget, fordi han har døjet med skader.

Læs også:NordicBet Liga-klub reddet af hjælpepakker: Vi bor i et unikt land

- Vi vil give ham tid til ordentlig genoptræning, men vi går ind i et par travle måneder, og kan få brug for en bred trup, siger administrerende direktør Per Rud.

Den nu 31-årige Eddi Gomes var med, da Danmark var til OL i 2016. Han har desuden spillet fire landskampe for sit fødeland, Guinea-Bissau.

Han har foruden de nævnte klubber også spillet som lejesvend i islandske FH.

Læs også:Udlandsdansker var klubløs i otte måneder: Jeg frygtede for karrieren

Læs også:Øl, biogas og cement: Danmarks tossede stadionnavne