Video : Tipsbladet
Superliga

FCM's Youth League-succes: Har kunne slå de store på bedre taktik

FC Midtjylland har spillet 24 kampe i Youth League, hvor det er blevet til 15 sejre, seks uafgjorte og blot tre nederlag - og det er ingen tilfældighed, mener Kenneth Andersen, som har stået i spidsen for U19-holdet.

FC Midtjyllands U19-hold har i flere sæsoner leveret på den internationale scene, hvor man har slået hold som Manchester United, Roma og Atletico Madrid ud af UEFA Youth League.

I de to første omgange var det Kenneth Andersen, som senere blev cheftræner for seniorholdet, som stod i spidsen for holdet i Youth League. Han er meget stolt over det aftryk, som man har sat på turneringen.

Læs også:Annullerer ungdomsturneringer: Men vi skal have fundet Youth League-deltager

Det fortæller han til FC Midtjyllands officielle hjemmeside.

- For at kvalificere os har vi skulle vinde U19-mesterskabet, og det er en præstation i sig selv. Nu har vi deltaget i Youth League fire gange og har mødt nogle af de helt store klubbers talenter – til tider også hold, der spiller for spiller har været bedre end os, men som vi alligevel har slået, fordi vi var bedre taktisk og holdmæssigt, siger Kenneth Andersen.

Læs også:FC Midtjylland bekræfter: Har sendt brasilianer hjem

I dag er Kenneth Andersen igen en del af klubbens akademi, hvor han er i en rolle som 'head of coaching'.

I denne sæson har man slået store hold som Røde Stjerne og Lille ud af turneringen, og derfor er man nu klar til kvartfinalen, hvor talentfabrikken Ajax bliver modstanderen. Det er dog usikkert, hvorvidt Youth League bliver genoptaget. Det finder man ud af i juli.

I sidste sæson nåede FC Midtjyllands U19-hold også kvartfinalen, hvor det blev endestationen efter et nederlag til Porto.

Læs også:FC København om UEFA's beslutning: Helt rigtigt

Læs også:Fodboldøkonom om Superliga-start: De kan komme i gang med sponsordialog

Læs også:Sidste runde i grundspillet: Dette er på spil for Superliga-holdene