Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: FC Nordsjælland - FC Midtjylland

Der er lagt op til et spændende opgør mellem to gode mandskaber, der mødes på kunstgræsset i Farum.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 17.00
Spillested: Right to Dream Park, Farum
Dommer: Jens Maae
På TV: TV3 Max
Hashtag: #fcnfcm #sldk

Holdnyt:
FC Nordsjælland:
Flemming Pedersens mandskab vandt en sikker sejr 2-0 ude over Silkeborg fredag, og nu skal holdet så forsøge at holde momentum i kampen om tredjepladsen i Superligaen. Holdet har allerede sikret sig en plads i top seks, og nu er jagten altså sat ind på medaljer.

Det teknisk stærke og hurtigt-spillende hold skal op mod en modstander, der kommer med masser af fysik, power og direkte spil, og det bliver således et opgør mellem to forskellige spillestile.

Træner Flemming Pedersen startede senest med Mikkel Damsgaard på bænken, da han i optakten til genstarten døjede med en mindre skade. Det er muligt, han får pladsen fra start mod FCM - også set i lyset af at Oliver Antman ikke imponerede mod Silkeborg.

Ude er Jonathan Amon med en langtidsskade, og Ibrahim Sadiq er også ude af opgøret. Til gengæld er Isaac Atanga i truppen til kampen, selv om der havde været lidt tvivl herom i løbet af ugen.

FC Midtjylland:
Superligaens tophold fik en forfærdelig genstart på Superligaen, da holdet tabte med 0-1 hjemme til AC Horsens. Da FC København samtidig vandt, er der nu ni point mellem det o mandskaber i toppen af Superligaen.

FCM er derfor en lille smule presset før opgøret mod FC Nordsjælland, for selv om der er afstand til FCK, ønsker man ikke at gå ind til mesterskabsspillet med kun seks point ned til FCK, når man to runder tidligere var 12 point foran. Men det er realiteten, hvis Priskes mandskab taber i Farum, og FCK hjemme slår Randers.

Læs også:Optakt: SønderjyskE - Silkeborg IF

FC Midtjylland er uden de langtidsskadede spillere Kristian Riis, Gustav Isaksen og Oliver Olsen, mens Ronnie Schwartz missede opgøret mod Horsens med en mindre skade. "Plaffeministeren" er dog tilbage i kamptruppen mod FCN.

Karantæner:
FC Nordsjælland: Ingen
FC Midtjylland: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Nordsjælland (4-3-3): Larsen - Døhr Thychosen, Hansen, Mumin, Yttergård Jenssen - Rygaard, Kofod, Diomande - Kudus, Damsgaard, Sulemana

FC Midtjylland (4-2-3-1): Hansen - Andersson, Sviatchenko, Scholz, Paulinho - Onyeka, Evander - Mabil, Dreyer, Anderson - Kaba

Profilen:
Mads Døhr Thychosen får lov til at møde sine gamle venner i FC Midtjylland. Det var her, han fik sit gennembrud, men til syvende og sidst kunne han ikke slå Joel Andersson af holdet og endte altså med at blive solgt til FC Nordsjælland. Nu skal højrebacken vise, at FCM dummede sig ved at sælge ham.

Vidste du, at..:
De senere år har FC Nordsjælland haft det svært, når fysisk stærke FC Midtjylland kommer på besøg. Af de seneste seks kampe mellem de to hold i Farum har FC Midtjylland vundet fem af seks, men en enkelt kamp er endt uden vinder. Der er scoret mindst to gange i alle de kampe, og generelt set er der masser af mål i kampene mellem de to hold.

Dom:
FC Nordsjælland er i glimrende form og har hentet 13 ud af seneste 15 mulige point, men opgaven mod FC Midtjylland er en anden, og den midtjyske fysik og power kan blive svært for FCN at håndtere.

Læs også:Hjulmand drømmer om at stå med EM-pokalen næste år

Udeholdet har noget at bevise, efter man skuffende tabte med 0-1 hjemme til AC Horsens i en kamp, der viste, at FC Midtjylland ikke nødvendigvis har mange andre planer end Plan A, der er fysik, dødbolde og masser af indlæg. Det kunne Horsens stå imod.

Det er omvendt tvivlsomt, om FCN kan stå imod mange indlæg, så for Flemming Pedersens mandskab handler det om at være stærk på bolden og holde fast i den.

Det dufter af en underholdende fodboldkamp i Farum, som vi tror ender uden en vinder. 1-1.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Kasper Hjulmand vil indrette landsholdet efter spillernes styrker

Læs også:Hamalainen og Dresden fortsatte nedrykningsformen i Hannover

Læs også:FCN-profil kan smutte gratis: Det skal da ærgre én