Video : Tipsbladet
Skandinavien

Tidligere VM-topscorer løfter sløret: Havde tilbud fra Skandinavien

Diego Forlan fik et tilbud fra en klub i Skandinavien i slutningen af sin karriere, men endte i stedet hjemme i Uruguay. Det kan dog være, at han kommer hertil som træner, siger han.

I 2015 var Diego Forlan ved at trappe ned i en storslået karriere. Meget skulle ikke have gået anderledes, før den tidligere La Liga- og VM-topscorer kunne have endt i Skandinavien, fortæller han nu.

Allerede dengang åbnede hans agent, Terje Liveröd, op for muligheden. 

- Han vil spille i en storklub, som kæmper med om titler. Det kan også være en storklub i et lille land. Skandinavien er ikke udelukket. Det handler ikke om penge for ham længere, sagde han til Fotbollskanalen.

Læs også:Diego Forlans kovending: Vil ikke til Danmark

Forlan løfter nu sløret for, at han endda havde et tilbud fra en skandinavisk klub, og at det var netop Liveröd, der havde formidlet kontakten.

- Vi havde nogle snakke. Jeg har en ven, som er agent, og han er fra Norge. Han har hentet spillere fra Uruguay til Bundesligaen, Norge, Danmark, Sverige. Jeg talte med ham. Vi har et godt forhold. Han er her i tre-fire måneder ad gangen, og vi mødes i området, og vi har også mødtes rundt i hele Europa.

- Der var en mulighed for at komme dertil, men tilbuddet var ikke så nemt at få ført ud i livet. I sidste ende kunne det ikke lade sig gøre. Men det kunne have været rigtig fint for mig at komme dertil. Jeg ved, det er et godt sted at være og at leve, men det skete ikke. Måske som træner. Det ved man aldrig, siger Diego Forlan.

Læs også:Tidligere VM-topscorer stopper karrieren

Han er La Liga-ambassadør og giver interview til dansk presse i anledning af, at den spanske liga vender til i morgen. I stedet for Skandinavien skiftede Forlan i 2015 fra japanske Cerezo Osaka til storklubben Peñarol i hjemlandet, Uruguay.

Senere nåede han også ophold i Indien og Hongkong, inden han stoppede karrieren i 2018. Dermed kunne han se tilbage på ikke bare de førnævnte topscorertitlen, men også ophold i Manchester United, Atlético Madrid og Inter.

I december i fjor blev Forlan så ansat som cheftræner i førnævnte Peñarol, men nåede bare fem kampe, inden ligaen i Uruguay gik på coronapause.

Læs også:Diego Forlan bliver cheftræner i sin tidligere klub

Læs også:Rutineret verdensstjerne rygtes til norsk klub

Læs også:Forlan kommenterer på muligt Norge-skifte: Det er et smukt land