Video : Tipsbladet
Generelle

Arrangør fastslår: 0,0 procent chance for pokalfinale i Parken

Flere aktører har udtryk, at de gerne ser pokalfinalen blive spillet i Telia Parken, som nu er ledig efter udsættelsen af EM. Det kan de dog godt glemme, lyder det fra Divisionsforeningen.

Pokalfinalen står i år mellem AaB og SønderjyskE, og opgøret er fastlagt til 1. juli på Blue Water Arena i Esbjerg.

Normalt spilles pokalfinalen i Telia Parken, men nationalarenaen har ikke været en mulighed i år, fordi den var optaget af EM-slutrunden. Det er den som bekendt ikke længere på grund af coronakrisen, og onsdag gav flere af finalisterne udtryk for, at de helst ville spille finalen i hovedstaden.

- Personligt synes jeg, at finalen hører til i Telia Parken, fordi det er vores nationalstadion, sagde SønderjyskE-angriberen Anders K. Jacobsen til Ritzau efter kampen.

Læs også:Vil spille finale i Telia Parken: AaB-boss tror, løbet er kørt

En lignende melding kom fra AaB's Patrick Olsen.

- Man kunne måske håbe på, at DBU rykker den, men det tvivler vi på, lød det fra midtbanespilleren.

Lokalavisen Nordjyske skriver torsdag, at flere AaB-spillere gav udtryk for, at de gerne ser pokalfinalen rykket "hjem" til Telia Parken, og Thomas Bælum, administrerende direktør i Superliga-klubben, fastslog over for avisen, at han vil tage budskabet med på et møde fredag, hvor de to finalister sammen med Divisionsforeningen, der er turneringsarrangør, skal diskutere det praktiske i forhold til finalen.

Læs også:Patrick Olsen: Håber DBU rykker finalen til Parken

Thomas Bælum kan dog lige så godt spare sig at putte det punkt på dagsordenen. 

- Der er 0,0 procent chance for, at det sker. Vi har lavet en aftale med Esbjerg om, at de er vært for pokalfinalen, og sådan bliver det. Pokalfinalen spilles 1. juli på Blue Water Arena i Esbjerg, fastslår Peter Ebbesen, der er turneringschef i Divisionsforeningen, over for tipsbladet.dk og tilføjer:

- Det er jo dejligt, at folk har en holdning, det skal vi altid påskønne, men jeg tror ikke, at aktørerne tænker særlig meget på finalen, før de står i den, og det er fair nok. Vi er dog nødt til at tænke mere langsigtet, og vi kan ikke bare rykke en pokalfinale fra et stadion til et andet. 

Fredagens møde mellem AaB, SønderjyskE og Divisionsforeningen afholdes i finaleværtsbyen Esbjerg. 

Læs også:AGF's pokalexit er også dårligt nyt for Brøndby og FC Nordsjælland

Læs også:Undersøgelse fastslår: Uden tilskuere vinder hjemmehold færre kampe

Læs også:Finalen i hus: Riddersholm jubler sig til et gult kort og fejrer sejr med fans