Video : Tipsbladet
Bundesliga

Bundesliga-optakt: Zanka og Delaney krydser klinger

Der er uhyre meget på spil for både Fortuna Düsseldorf og Borussia Dortmund i lørdagens Bundesliga

Borussia Dortmund lever fortsat i håbet om at kunne indhente Bayern München i jagten på det tyske mesterskab, men ud over at det sydtyske storhold selv skal smide stribevis af point, kræver det også sejre i resten af sæsonen for Dortmund med danske Thomas Delaney.

Der er syv points forskel på de to tophold, og der er bare fire runder tilbage af sæsonen.

I den modsatte ende kæmper Düsseldorf med Mathias "Zanka" Jørgensen på holdet for livet i ligaen og ligger aktuelt på playoff-pladsen, der sender holdet ud i afgørende kampe mod nummer tre fra Bundesliga 2

Der er med andre ord lagt op til en uhyre vigtig kamp for begge hold.

Vi er klar med 10 optakts-punkter til kampen:

- Düsseldorf har kun vundet en af de seneste seks kampe i alle turneringer mod Borussia Dortmund siden år 2000 - to uafgjorte og tre tabte.

- Düsseldorf har efter corona-åbningen hentet en sejr, tre uafgjorte og tabt en kamp. Dortmund har i de samme fem spillerunder vundet fire kampe og tabt en.

- Düsseldorf har i alt 15 sejre over Dortmund i Bundesliga-historien - det er flere end mod noget andet hold.

- Düsseldorf har ikke tabt i de seneste fire hjemmekampe - en sejr og tre uafgjorte. Man skal tilbage til 1996 for at finde en længere ubesejret stime for klubben.

- Düsseldorf har smidt flere point end noget andet hold i ligaen efter at være kommet foran undervejs i kampen. Hele 24 point for forsvundet fra den position.

- Dortmund har scoret 33 point af 39 mulige i forårssæsonen, hvilket er den næstbedste forårssæson i klubbens historie. Kun i mesterskabssæsonen 2011/12 havde Dortmund hentet flere point efter de 13 forårs-runder - 35 styks.

- Dortmund har vundet otte af deres seneste ni Bundesliga-kampe - kun nederlaget til Bayern München ødelægger den perfekte stime - og ødelagde stort set også mesterskabsdrømmen.

- Dortmund har holdt målet rent i 13 kampe i sæsonen, hvilket kun Bayern München har gjort lige så godt i sæsonen. Dortmunds klubrekord er fra mesterskabs-sæsonen 2011/12, hvor det blev til 15 clean sheets.

- Dortmund har scoret i alt 20 mål i holdets seks udekampe i 2020, hvor det er blevet til fem sejre og en uafgjort. Dortmund har scoret mindst to mål i alle de seks udekampe.

- 20 af Düsseldorfs 33 Bundesliga-mål er scoret af Rouwen Hennings (14) og Kenan Karaman (6) Duoen har nette fem af Düsseldorfs seks scoringer siden genåbningen. 

(Opta-statistikkerne er leveret af SpilXperten)

Stillingen i Bundesligaen:

Læs også:Yussuf Poulsens sportsdirektør på vej væk fra Leipzig

Læs også:Delaney og Dortmund holder liv i spændingen om det tyske mesterskab

Læs også:Robert Skov leverede flot assist og stor afbrænder mod Zankas hold